Hovedinnhold

FHM-redaktør om Samsaya: - Skryter på seg nakenforespørsler

NEKTET NAKENBILDER: Samsaya har i åtte år, og senest i dag, jevnlig snakket om det hun synes var en ubehagelig episode med herrebladet FHM. Foto: GEIR OTTO JOHANSEN
NEKTET NAKENBILDER: Samsaya har i åtte år, og senest i dag, jevnlig snakket om det hun synes var en ubehagelig episode med herrebladet FHM. Foto: GEIR OTTO JOHANSEN
Redaktøren i mannebladet FHM har sett seg mektig lei på det han mener er løgn fra artisten Samsayas side.

Denne saken handler om:

- Så var det ting jeg ikke ville gjøre, som å være naken i FHM (For Him Magazine), sier Samsaya (32) i dagens utgave av Dagbladet.

Det er langt ifra første gang Samsaya snakker om ikke å stille naken i FHM. Både i tidligere Dagbladet-intervju, hos TV 2 og i Klassekampen har hun referert til bladet som er kjent for hyppig bruk av lettkledde modeller - både kjente og ukjente.

Artisten stilte for øvrig naken, med bryster og underliv tildekket, på forsiden av magasinet Henne i 2009.

OPPGITT: FHM-redaktør Martin Thronsen. Foto: FHM
OPPGITT: FHM-redaktør Martin Thronsen. Foto: FHM

Nå har FHM-redaktør Martin Thronsen fått nok.

- Jeg har registrert flere liknende uttalelser fra henne i media opp gjennom årene, og jeg antar at intensjonen hennes er å forsøke å skape et inntrykk av seg selv som en artist med integritet. Men det står kanskje ikke så godt til med denne integriteten likevel, når man ender opp med å skryte på seg FHM-forespørsler som aldri har funnet sted?

Redaktøren sier at bladet kun har kontaktet artisten én gang, og at det verken da eller senere har vært forespørsler om å få henne til å stille lettkledd eller naken.

- Det nærmeste vi har kommet en forespørsel til Samsaya, var da vi ba om et kort musikkintervju i forbindelse med en plate hun slapp i 2004. Dette skulle ledsages av et promobilde fra plateselskapet hennes, det var aldri snakk om å ta egne bilder, langt mindre å ta en lettkledd fotoserie, slik Samsaya gjentatte ganger har hevdet, sier Thronsen.

VAR NAKEN: Samsaya lot klærne falle for damebladet Henne i 2009. Foto: Faksimile, Henne
VAR NAKEN: Samsaya lot klærne falle for damebladet Henne i 2009. Foto: Faksimile, Henne

Han understreker at han unner Samsaya alt godt som artist.

- Men dette blir for dumt. Det blir litt som om jeg skal gå rundt å hevde at jeg har takket nei til å spille på fotballandslaget, fnyser Thronsen.

Samsaya medgir overfor VG Nett at hun kun har fått den ene forespørselen fra FHM, for åtte år siden.

- Det er jo lenge siden nå, men jeg oppfattet det slik at de reagerte på at jeg ikke ville stille opp på egne bilder for dem. Dette er jo litt kjipe ting man kan bli spurt om som artist og som jente. Og jeg reagerte på reaksjonen jeg fikk fra journalisten, jeg følte at jeg fikk kjeft, sier hun.

- Til det er det bare å si at det hele er tatt ut av løse lufta, sier FHM-redaktøren.

- Vi har aldri bedt henne stille på bilder, vi har heller aldri gitt henne motbør. Kanskje hun forveksler oss med noen andre, lurer Thronsen.

- Dette var et totalt uviktig intervju for oss, som vi neppe engang ville husket at hun takket nei til, hvis ikke Samsaya med jevne mellomrom hadde minnet oss på det i media med sin noe absurde omskrivning av virkeligheten, legger han til.

Samsaya understreker at hun ikke ønsker å fremstille det som om FHM har spurt henne flere ganger opp gjennom årene.

- Men jeg synes at akkurat den episoden var så vanskelig. Det er viktig å gjøre seg tydelig, og dette handler om hvordan jeg ønsker å fremstå som artist.Hun påpeker også en årsak til at hun nevner FHM-episoden jevnlig.

- For meg er den det tydeligste eksempelet jeg har opplevd, på den typen press, sier Samsaya.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk