Hovedinnhold

Marcus & Martinus spiller for kronprinsesse Victoria: – Lover å lage show!

<p>PÅ SCENEN: Marcus &amp; Martinus på scenen under Nobelkonserten i Telenor arana i fjor.</p>

PÅ SCENEN: Marcus & Martinus på scenen under Nobelkonserten i Telenor arana i fjor.

Foto: Helge Mikalsen, VG
De norske 15-åringene er hyret inn for å hylle den svenske kronprinsessen på hennes 40-årsdag 14. juli.

Denne saken handler om:

Markeringen finner sted på Borgholm i Öland 14. juli og har fått navnet Victoriadagen.

Ifølge Aftonbladet skal Marcus & Martinus underholde kronprinsessen, altså skal Victoria være til stede under markeringen.

Blant andre artister som skal opptre er Charlotte Perrelli, som vant svensk Grand Prix i 2008, og Frans, som vant Melodifestivalen i fjor.

Fikk du med deg: Marcus & Martinus bryter med manager - pappa tar over

Nå er altså også den norske superdoen klare for å feire den svenske kronprinsessen, ifølge arrangementets hjemmesider.

– Dette er en stor stor ære! Og veldig gøy for oss som er norske artister å få være med på den store svenske festdagen, sier Marcus Gunnarsen til VG.

– Vi må få takke kronprinsessen for invitasjonen til bursdagsfesten! Vi gleder oss til å feire henne, og lover å lage show, sier Martinus.

(Saken fortsetter under videoen)

De unge artistene har tidligere skrytt av sine svenske fans, etter at de solgte ut både Liseberg og Globen i fjor. Globen i Stockholm solgte de ut på 14 minutter. Singelen «Elektrisk» har solgt til platina i Sverige.

Bakgrunn: Marcus & Martinus-hysteri i Sverige

I sommer var det så enormt mange som ønsket å se nordmennene i fornøyelsesparken Gröna Lund i Stockholm, at parken måtte stenge dørene. En drøss av fans som hadde gledet seg til å se sine norske idoler, måtte gråtende innse at det ikke ville bli noe av.

Det er ikke eneste gang Marcus og Martinus har skapt kaos med sin tilstedeværelse i Sverige. De har sprengt kapasiteten både på Liseberg i Gøteborg og på Skansen i Stockholm. På et sommershow i Malmö måtte opptredenen avlyses fullstendig, på bakgrunn av at arrangøren ikke kunne garantere for publikums sikkerhet.

Tidligere i år slo også kinofilmen om tvillingene, «Sammen om drømmen», rekorder da den som første norske film gikk rett til førsteplass på kinolisten i både Norge og Sverige.

Les mer: Marcus & Martinus ble Årets Spellemann

Victoriadagen er åpent for publikum, og billettsalget er i gang. Ifølge initiativtaker Kay Wiestål, som har arrangert dagen i 38 år, et det en hel fotballbane med plass. Foruten rundt 3000 sitteplasser er det også ståplasser.

 Han forteller også til VG at i tillegg til kronprinsesse Victoria og prins Daniel, vil også kongen og dronningen være til stede.

– Det er «jättetrevligt» av vi fikk Marcus & Martinus til å komme, sier han til VG.

I tillegg til konserter, markeres dagen også med golfturnering og løp.

<p>TRADISJON: Kronprinsesse Victoria pleier å feire bursdagens sin på Borgholm. Her er hun på 32-årsfeiringen i 2009 sammen med daværende forlovede Daniel Westling.</p>

TRADISJON: Kronprinsesse Victoria pleier å feire bursdagens sin på Borgholm. Her er hun på 32-årsfeiringen i 2009 sammen med daværende forlovede Daniel Westling.

Foto: Jonas Ekströmer, NTB scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk