Hovedinnhold

Marcus & Martinus' nye album går rett til topps i Norge og Sverige

Første gang på fem år at norske artister gjør bragden – som kun er gjort én gang tidligere.

Denne saken handler om:

Dagen før de 14 år gamle tvillingene skal spille for to utsolgte Oslo Spektrum går «Together» i dag rett inn på førsteplass på Norges offisielle albumliste, VG-lista.

Albumet går også rett til topps på den svenske albumlisten.

Ingen norsk artist har toppet begge disse listene siden Ane Brun i 2011. Kygo måtte nøye seg med annenplass i Sverige tidligere i år.

Ane Brun-platen var dessuten den første norske som klarte det etter første uke i salg, slik Marcus & Martinus-albumet også gjør nå.

Ifølge plateselskapet Sony går «Together» inn på sjetteplass i Finland.

<p>FORLØPER: Ane Brun. Foto: HELGE MIKALSEN</p>

FORLØPER: Ane Brun. Foto: HELGE MIKALSEN

Les VGs anmeldelse av «Together» HER!

– Vi er utrolig glade for at så mange kjøper albumet vårt i Norge. Og tenk, førsteplass i Sverige også. Vi vil bare si tusen takk til alle, jubler listetopperne.

– Utrolig gøy å se at så mange elsker musikken og kjøper albumet som Marcus og Martinus har jobbet så mye og lenge med, sier duoens manager Jon F. Leiulfsrud.

Debutplaten, norskspråklige «Hei», brukte 35 uker på å nå førsteplassen i Norge, men da klistret den seg også fast på VG-listas Topp 10. Fremdeles ligger den og vaker rett under tiendeplassen.

Sjekk: Disse vant årets MGPjr

Også i Sverige, Danmark og Finland har det vært hysteriske tilstander rundt tvillingene fra Trofors dette året.

På Liseberg i Gøteborg skapte de i sommer det komplette kaos – det samme skjedde på Gröna Lund i Stockholm som måtte stenge portene etter pågangen fra Marcus & Martinus-fans.

Les også: Marcus & Martinus solgte ut Spektrum på to timer

Nylig kom det en bok om tvillingene, og snart blir det både kinofilm og tv-serie om det største norske popfenomenet på lange tider.

Dokumentarfilmen har premiere 20. januar neste år, mens det fredag ble opplyst fra TVNorge at høstens nettserie om Marcus & Martinus blir etterfulgt av en lineær serie om brødrene Gunnarsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk