Hovedinnhold

Magnet satte verdensrekord!

VERDENSREKORDHOLDEREN: Her har Even "Magnet" Johansen akkurat fått det glade budskap om at han er i Guinnes rekordbok. Bergens-artisten blir så glad at han tar enda en låt i 40.000 fots høyde. Foto: Roar Dalmo Moltubak
VERDENSREKORDHOLDEREN: Her har Even "Magnet" Johansen akkurat fått det glade budskap om at han er i Guinnes rekordbok. Bergens-artisten blir så glad at han tar enda en låt i 40.000 fots høyde. Foto: Roar Dalmo Moltubak
ISLAND (VG Nett) - Dette er helt overveldende, sier Even «Magnet» Johansen (36) etter å ha satt verdensrekord i 40.000 fots høyde.

Klokken 10.30 onsdag morgen forlot Magnet Gardermoen med ett mål for øyet - å komme inn i Guiness rekordbok for å ha avholdt tidenes høyeste konsert.

VGTV VAR MED PÅ FLYTUREN: Se konserten her!

Magnet måtte opp i 40.000 fot (12.192 meter) og spille i minimum 15 minutter for å slå den tidligere rekordholderen Jamiroquai (som tidligere i år avholdt en konsert i 35.000 fots høyde).

VGTV:Spent før take-off

Og til tross for liten plass og litt vanskelige lydforhold kunne Guiness-representant Lyndi Andersen 19 minutter ut i minikonserten avsløre at det var skrevet historie på flight SK 7133 mellom Oslo og Reykjavik.

- Det å være verdensrekordholder er helt overveldende og overmanende. Jeg trenger litt tid til å la dette synke inn, sier Magnet til VG Nett.

- Kjempegøy

Han hadde med seg et lite trommesett, en stor kontrabass, en gitarist og et lite piano, og for å få plass var de første tre seteradene i flyet fjernet.

- Plassen er ikke det viktigste for en konsert, men alle tingene var nødt til å gå på batteri så det var litt vanskelig å finne rett utstyr. Men det gikk jo greit og vi har hatt det kjempegøy, fortsetter han.

Travel dag

I Reykjavik skal Magnet holde en liten konsert på utestedet NASA, før turen går tilbake til Oslo og slippkonsert for hans nye album "The Simple Life" på Chateu Neuf.

Les anmeldelsen av Magnets nye plate "The Simple Life"!

Bergenseren har imidlertid fått mersmak på artistlivet i høyden.

- Vi skulle egentlig vært oppe i 41.000 fot, men nå har jeg blitt dus med kapteinen, så kanskje vi kan få det til på veien hjem, smiler han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk