Hovedinnhold

Madonna: - Vet jeg har gjort Le Pen sint

ERTET PÅ SEG LE PEN: Madonnas videomontasje falt ikke i god smak hos den franske politikeren. Her er artisten under en konsert i Birmingham 19. juli. Foto: Pa Photos
ERTET PÅ SEG LE PEN: Madonnas videomontasje falt ikke i god smak hos den franske politikeren. Her er artisten under en konsert i Birmingham 19. juli. Foto: Pa Photos
(VG Nett) Artisten plaserte et hakekors i pannen på den franske politikeren. Det gir nye overskrifter for popdronningen.

Under en konsert i Paris fortalte hun at den franske politikeren Marine Le Pen er sint på henne.

Madonna (53) fikk partilederen for Nasjonal Front på nakken da hun viste en videomontasje under en konsert der Le Pen figurerte med et hakekors i panna. Videoen fortsetter med en montasje av Adolf Hitler og Madonna.

- Jeg vet at jeg har gjort en viss Marine Le Pen veldig sint på meg. Det er ikke min intensjon å få fiender, sa hun til 2700 fans på en konsert i Olympia hall i Paris torsdag.

SINT: Marine Le Penn synes ikke noe om Madonnas påfunn under låten «Nobody Knows Me». Foto: Afp
SINT: Marine Le Penn synes ikke noe om Madonnas påfunn under låten «Nobody Knows Me». Foto: Afp

Motbydelig

Videoen ble vist under låten «Nobody Knows Me», som er fra Madonnas niende studioalbum «American Life» fra 2003.

Etter stuntet sa partiets nestleder at Madonna kunne vente seg et søksmål. Det gikk ifølge nyhetsbyrået AFP et gisp gjennom publikum i Stade de France da bildet av Le Pen kom opp på storskjermen.

- Vi kan ikke tolerere en slik motbydelig sammenligning, sa partiets nestleder Florian Philippot etter episoden for noen uker siden.

Montasjen skal være er en hyllest til Tyler Clementi (18) og andre tenåringer som mistet livet altfor tidlig. Clementi begikk selvmord etter at han ble nettmobbet som homofil.

Arrangør LiveNation vil ikke kommentere Nasjonal Fronts planer om søksmål.

Flere episoder

Den pågående turnéen har fått mye oppmerksomhet. Fra puppeglipp i Tyrkia til rumpestunt i Roma. Også Madonnas raider er lekket - lista over hva artisten forutsetter skal være på plass før en konsert. Alle møblene på hotellrommet må erstattes med artistens egne.

Billettsalget til konserten i Sverige gikk også tregt. Ifølge Aftonbladet har det vært lunken interesse for hennes stopp i Göteborg.

Og som ikke alt dette var nok: Lastebilen med verdensstjernens lydutstyr veltet på E6 utenfor Göteborg dagen før konserten på onsdag.

I midten av august lander Madonna-turnén på Fornebu.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk