Hovedinnhold

Macca slakter plateselskapet

UTE: Paul McCartney planlegger en fornærmelse når han omsider slipper inn i Israel for å spille. Foto: AP
UTE: Paul McCartney planlegger en fornærmelse når han omsider slipper inn i Israel for å spille. Foto: AP
(VG Nett) EMI får passet påskrevet av Beatles-legenden: - Alle i stallen har blitt en del av møblementet!

Paul McCartney (65) omtaler plateselskapet i lite flatterende ordelag etter samarbeidsbruddet. I et intervju med The Times i dag uttaler Macca at han mener EMI tok ham for gitt. Han hevder også at de jobber tregt.

- Alle i EMI har blitt en del av møblementet. Jeg kunne være en sofa. Coldplay er en lenestol. Og Robbie Williams, jeg tør ikke tenke på hva han var..., sier Macca i avisintervjuet (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider).

Gruet seg

Han omtaler plategiganten som «kjedelig».

- Det viktigste etter hvert var at jeg følte at alle hadde blitt veldig, veldig kjedelige. Jeg gruet meg alltid til å se dem, innrømmer McCartney og begrunner påstandene sine med at han «alltid visste hva EMI kom til å si». Selv mener Macca det alltid tok for lang tid å få lansert materialet. Mens han ønsket å få ut en låt i løpet av noen uker, forventet alltid platetoppene at det skulle ta måneder.

- Hvis jeg ønsket å lansere en låt uken etter at jeg hadde skrevet den, fikk jeg høre at det skulle ta seks måneder. Jeg sa da «Vent litt, er dere sikre på at dere trenger seks måneder? Kan ikke noen smarte hoder gjøre det i løpet av to dager», forklarer Macca.

Nytt selskap

McCartney og EMI avsluttet samarbeidet tidligere i år. Hans ferskeste album «Memory Almost Full» ble lansert under Hear Music - et selskap nylig opprettet av kaffegiganten Starbucks.

Det er ikke bare når det gjelder business at Macca er frustrert. På privatplanet er det også fortsatt sterk turbulens, siden han ikke ser ut til å være nærmere et skilsmisseoppgjør med eks-kona Heather Mills (39). Partene skiltes som bitre fiender etter en høring for et par måneder tilbake.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk