Hovedinnhold

Lene Marlin hyllet av Rihanna

POPPRINSESSE: Rihanna er bare 23 år, men allerede omtalt som «den nye Madonna». Lene Marlin ble takket og omfavnet av Rihanna etter konserten i Oslo på søndag. Foto: AP/Helge Mikalsen/VG
POPPRINSESSE: Rihanna er bare 23 år, men allerede omtalt som «den nye Madonna». Lene Marlin ble takket og omfavnet av Rihanna etter konserten i Oslo på søndag. Foto: AP/Helge Mikalsen/VG
Lene Marlin (31) ble hyllet av Rihanna (23) under et privat møte i Oslo på søndag.

- Jeg dro på Rihanna-konsert i Oslo i går! Jeg møtte henne etterpå for første gang, og da hun ble fortalt hvem jeg var så klemte hun meg enda en gang og sa «tusen takk!».

Les også: Rihanna avlyste etter Norges-besøk 

Det skrev Lene Marlin på sin fanside i går, etter at hun fikk et privat møte med den barbadiske sangstjernen etter hennes konsert i Oslo Spektrum.

Sjokkert

I tillegg til Kronprinsesse Mette-Marit, Kronprins Haakon og Marius Høiby Borg, var Marlin en av de få kjendisgjestene som i etterkant fikk en såkalt «meet and greet». Lene har skrevet låten som også ble albumnavnet på Rihannas tredje plate fra 2007, «Good Girl Gone Bad».

Marlin ble sjokkert over 23-åringens takknemlighet.

- Jeg begynte bare å le og sa det er du som skal takkes! Det er jo virkelig hun skal takkes her, og ikke meg. Men å se navnet mitt i «Good Girl Gone Bad»-platen var ikke akkurat den verste følelsen i verden, skriver hun.

Blant produsentene på platen fra 2007 er Rihannas faste samarbeidspartnere, den norske StarGate-duoen Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen.

Det var de som fikk med Marlin på Rihannas plate.

Og Rihanna-samarbeidet har mest sannsynlig vært en gullgruve for artisten:

- Flink med penger

VG har tidligere omtalt at Marlin på de siste fem årene har via sitt selskap, Mellow Moment AS, hatt driftsinntekter på 16,5 millioner kroner og et samlet overskudd på nesten 7,9 millioner.

Marlin har tjent minst 54 millioner kroner siden hun ble oppdaget i 1998.

I 2010 hadde Mellow Moment hadde driftsinntekter på 2,4 millioner og egenkapital på 11 millioner, hvorav en utestående fordring på drøyt 2 millioner som er lån til aksjonær, altså Marlin selv.

- Lene har vært flink til å plassere og organisere sine rettigheter, som hun i dag forvalter selv. Hun er flink med penger og investeringer, har godt overblikk og lar ikke ting skure. Lene er primært låtskriver. Hun jobber for mange artister og opphavsmenn, fortalte Marlins manager Jan Erik Hauglund til VG nylig.

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk