Hovedinnhold

Kygos andre album sliter i USA

<p>PRISBELØNNET: Kyrre Gørvell-Dahll – Kygo – hentet hjem en videopris på vegne av seg selv og Selena Gomez ved Los 40 Music Awards i Madrid sist helg. Foto: GETTY</p>

PRISBELØNNET: Kyrre Gørvell-Dahll – Kygo – hentet hjem en videopris på vegne av seg selv og Selena Gomez ved Los 40 Music Awards i Madrid sist helg. Foto: GETTY

Med debutplaten skrev han norsk pophistorie. Med oppfølgeren går det ikke samme vei.

Denne saken handler om:

Som VG skrev sist fredag, er det lave førsteukeplasseringer for Kygos andre langspiller rundt omkring i verden.

Les også: Når ikke toppen denne gang

Og trenden fortsetter.

Med debutplaten «Cloud Nine», utgitt mai 2016, fikk Kygo den beste norske plasseringen noensinne på den offisielle amerikanske albumlisten, Billboard 200. Den gikk til 11. plass.

Interessen for nye «Kids In Love» er lunken i forhold: I dag går albumet inn på 73. plass på Billboard-listen.

Enda verre går det i et annet av verdens største musikkmarkeder, Tyskland. Der gikk «Cloud Nine» til sjetteplass i fjor. «Kids In Love» må nøye seg med 91. plass.

<p>HJALP KYGO: Selena Gomez, her i Oslo Spektrum 2013. FOTO: KRISTER SØRBØ</p>

HJALP KYGO: Selena Gomez, her i Oslo Spektrum 2013. FOTO: KRISTER SØRBØ

I Canada, hvor debuten solgte til gullplate og tredjeplass, starter «Kids In Love» på 25. plass.

I Finland er det 14. plass nå mot femte i fjor. I Australia 42. mot 13. I Belgia 68. mot niende.

Ukonvensjonelt

VG har kontaktet det norske kontoret for Kygos plateselskap Sony for en kommentar til tallene. De henviser til Kygos co-manager Jan M. Bjordal, som ikke har besvart VGs henvendelser.

Sjekk: Kygos kjæreste forteller om jetset-livet

Listeplasseringene for «Kids In Love» kan ha sammenheng med albumets noe ukonvensjonelle natur.

I digital versjon består det av åtte spor og 30 minutter musikk, og i motsetning til «Cloud Nine» inkluderer det ikke store Kygo-slagere utgitt i forkant.

Tidligere i år fikk Kygo sin største hit til nå, «It Ain't Me» med Selena Gomez på vokal. En topp ti-hit i en rekke land, blant dem USA, Tyskland og Storbritannia. Låten er kun med på den fysiske utgaven av «Kids In Love», ikke den digitale.

Spotify-millioner

Oppfølgersingelen «First Time», med Ellie Goulding bak mikrofonen, gjorde det ikke like bra på hitlistene, men med 224 millioner avspillinger på Spotify (en drøy tredjedel av «It Ain't Me»-tallene) er den en suksess etter de fleste målestokker.

Plateanmeldelse: Kygo – «Kids in Love»

«First Time» er også kun med på den fysiske utgaven av det nye albumet – i likhet med sporene «Stargazing» og «This Town», som sammen med de to ovennevnte singlene utgjør den digitale «Stargazing»-EP'en.

Den ble sluppet en måned før det nye albumet.

Tittelsporet er Kygos mest populære på Spotify akkurat nå, og har så langt raket inn 91 millioner avspillinger.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk