Hovedinnhold

Espen Lind skal produsere Kurt Nilsens norske plate

Kurt: - Veldig kult at Espen sa ja

Kurt Nilsen opptrer på Spellemann lørdag med låt til kona

SPELLEMANN-AKTUELL: Kurt Nilsen (33) inne på Folketeatret i Oslo, hvor han skal opptre med rykende fersk, norsk låt under prisdrysset lørdag. Foto: TROND SOLBERG
SPELLEMANN-AKTUELL: Kurt Nilsen (33) inne på Folketeatret i Oslo, hvor han skal opptre med rykende fersk, norsk låt under prisdrysset lørdag. Foto: TROND SOLBERG
(VG Nett) Kurt Nilsen (33) tok det ikke for gitt at kameraten Espen Lind (40) ville påta seg produsentansvaret for det nye albumet, som skal bestå av bare norske låter.

Denne saken handler om:

- Det var et skudd i mørket. Espen er jo en veldig travel mann med stor suksess i utlandet. Jeg var ikke sikker på at han ville slå til. Men da Karlsen (manager Jan Fredrik Karlsen, red anm.) spurte meg om hvilken produsent jeg ønsket å bruke, var det naturlig å svare Espen, forklarer Nilsen til VG Nett.

- Vi ble enige om at Karlsen skulle ringe Espen og spørre, og jeg ble så glad da han sa ja. Det er veldig kult. Espen er mye mer erfaren enn meg. Det føles veldig riktig at han skal gjøre denne jobben. Jeg gleder meg veldig.

Nilsen presiserer at han og Lind er svært forskjellige.

GODE VENNER: Espen Lind (40) og Kurt Nilsen (33) på et bilde fra 2009. Foto: KRISTIAN HELGESEN
GODE VENNER: Espen Lind (40) og Kurt Nilsen (33) på et bilde fra 2009. Foto: KRISTIAN HELGESEN

- Espen er et fantastisk motstykke, og han er nok den personen som jeg har sunget mest sammen med. I tillegg kjenner han meg utrolig godt. Jeg kan være meg selv. Dessuten er Espen alltid ærlig. Han sier det som det er, sier Nilsen - som har vært nær venn av Lind siden starten på «Hallelujah»-samarbeidet i 2006.

- Vi skal kose oss med denne innspillingen og ta oss god tid. Det blir på med joggebukse og tøfler, ler Nilsen.

For bergenseren er det en gammel drøm å lage norsk plate.

- Jeg skrev min første norske låt i 2007. Det ga mersmak. Men litt nervøs er jeg. Det føles mer utleverende å synge egne tekster på norsk, innrømmer Nilsen.

Arbeidet med albumet starter mandag - to dager etter at Nilsen har vist fram den første låten, «Den Gamle Dansen», på Spellemann-utdelingen. Denne låten er første singel fra plata, som etter planen skal ut i løpet av våren.

Artisten betror at sangen er rettet spesielt mot kona Kristin Halvorsen (32), som han giftet seg med for seks år siden.

LES OGSÅ: Synger til kona for første gang 

- Dette er nok den låten jeg har skrevet som peker mest mot Kristin. Jeg ønsker å gi noe tilbake til hun som sitter hjemme og venter. Sangen er skrevet i god tro om hvordan vi har det. Jeg har det godt med kona mi, betror 33-åringen.

Espen Lind er glad for oppdraget og gleder seg til å ta fatt. Han innrømmer at han føler litt prestasjonspress.

- Det er alltid et visst forventningspress når man jobber med etablerte artister som har solgt mange plater, og det kan være en utfordring ikke å la det forstyrre den kreative flyten i en innspillingsprosess, sier Lind til VG.

Selv om Nilsen og Lind er venner og kolleger, har de aldri jobbet sammen i studio.

- Men min oppfatning av Kurt er at han er som gode artister flest - ganske sta og smart nok til å vite når han har rett og når han tar feil, sier Lind, som har stor forståelse for at kameraten nå velger å gi ut en norsk plate.

- Han har tenkt på det i flere år, og jeg synes det er et riktig skritt å ta. Kurts sterkeste kvalitet er som låtskriver. Han har en sjelden evne til å skrive enkle låter som treffer publikum.

Lind gjør for tiden suksess i USA igjen sammen med produsentkollega Amund Bjørklund (36). De to står bak det relativt ukjente Oklahoma-bandet SafetySuit, som startet det nye året med en førsteplass på iTunes-listen i USA. Sist Lind og Bjørklund hadde suksess i USA var i 2010 med Train-låten «Hey, Soul Sister», som var den mest solgte låten på iTunes det året.

Duoen har også vært med og skrevet Beyoncé-hiten «Irreplaceable» med Stargate, samt produsert for Jessica Simpson og Ne-Yo.

- Hvordan er det å produsere for norske artister sammenlignet med utenlandske?

- Prosessen er den samme. Man gjør sitt absolutt beste og krysser fingrer for at det går bra, sier Lind.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk