Hovedinnhold

Kikki trekker seg fra turneen

(VG Nett) Fyllekjøringsdømte Kikki Danielsson velger avvenning framfor turné - og får Elisabeth Andreassens fulle støtte.
Kikki var inntil nylig åpen for å være med på turnéen som planlagt. Men nå, få dager før turnéstart, har den svenske artisten bestemt seg for å hoppe av. Kikki (51) vil i stedet bruke tid og krefter på alkoholavvenning, skriver svenske aviser.

Det var i januar i år at Kikki for andre gang ble arrestert for fyllekjøring og ble dømt til å betale 40 dagsbøter.

- Vil savne Kikki

20. februar starter Sverige-turneen, som opprinnelig skulle ha tittelen «Kikki, Bettan og Lotta», med første stopp i Kalmar. Nå må Elisabeth Andreasson og Lotta Engberg klare seg uten venninnen.

Elisabeth, eller Bettan som hun kaller seg, synes Kikki har tatt riktig beslutning.

- Det er ikke noe problem for Lotta og meg å være to i stedet for tre, men selvsagt kommer vi til å savne Kikki både på og bak scenen, sier Elisabeth til VG Nett.

Kikkis beslutning har ført til at showet har blitt lagt om.

- Vi må kutte forestillingen med 10 minutter. Det vil si at vi dropper to låter Kikki skulle ha sunget alene. Ellers har vi gjort om på rekkefølgen av programmet, sier Elisabeth - som støtter Kikki fullt ut.

- Gjør det rette

Elisabeth er i disse dager i Sverige for å lade opp til turneen.

- Lotta og jeg vet alt om Kikkis problemer, og for oss er det ganske naturlig at hun må få behandling. Det handler om et sykt menneske. Hvis en person lider av kreft, så forstår alle at behandling er nødvendig. Med alkoholisme er dessverre holdningen litt mer dunkel, sier Bettan.

- Jeg tror likevel alle er enige i at Kikki gjør det rette. Det vi driver med på scenen, er underholdning og må komme i andre rekke, sier Elisabeth til VG Nett.

Til Norge?

Sammen med Lotta har Bettan planlagt 40 konserter i Sverige fram til utløpet av april. Hun utelukker ikke at de kommer til å opptre i Norge, men regner det for lite sannsylig at det blir en turné.

- Kanskje vi satser på en konsert eller to, men vi har andre planer for sommeren og høsten, både Lotta og jeg, sier Elisabeth.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk