Hovedinnhold

Karpe Diem vil fylle Spektrum

GÅR FOR STORSTUA: Chirag Patel (t.v.) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i Karpe Diem håper på å fylle Oslo Spektrum neste år. Foto: Jan Petter Lynau
GÅR FOR STORSTUA: Chirag Patel (t.v.) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i Karpe Diem håper på å fylle Oslo Spektrum neste år. Foto: Jan Petter Lynau
Hip hop-duoen Karpe Diem jobber iherdig med pionér-CV'en sin. Nå prøver de å bli første norske hip hop-band som fyller Oslo Spektrum.

9. mars neste år er datoen de har blinket seg ut for å fylle hovedstadens storstue.

- Folk spør oss om dette er en drøm som går i oppfyllelse, men svaret er nei. Vi drømte om å spille Blå eller John Dee. Kanskje Rockefeller. Dette er større enn noe vi drømte om, sier duoen i en pressemelding.

Karpe Diem har vært i Oslo Spektrum før. I mars 2011 var de der for å ta imot den gjeveste av alle Spellemannpriser, den for Årets Spellemann. Det var første gang den gikk til et hip hop-navn.

Den fikk de for albumet «Aldri solgt en løgn» fra 2010, det første norske hip hop-albumet som toppet VG-lista.

Nå håper Karpe Diem på å bli historiske nok en gang. Og det er ikke slik at de ligger dårlig an. Avslutningskonserten de holdt på Øya for en måned siden fikk terningkast seks av VGs anmelder.

Stort dårligere gikk det ikke med duoens nye album, som ble sluppet i dag.

Spektrumkonserten vil antagelig også mottas med jubel av Karpes mange unge fans; den har nemlig fri aldersgrense.

I fjor svidde duoen av flere hundre tusen kroner på å holde en konsert for fans under 18, på Rockefeller i Oslo, som ble utsolgt på kort tid.

Bra for bandets økonomi var det imidlertid ikke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk