Hovedinnhold

Biebers neste single er «norsk»

SAMARBEIDPARTNERE: Norske Andre Lindal og Justin Bieber. Foto: Privat og PA
SAMARBEIDPARTNERE: Norske Andre Lindal og Justin Bieber. Foto: Privat og PA
«As Long As You Love Me» er popidolets (18) neste singleslipp - og den er skrevet av norske Andre Lindal (35).

Denne saken handler om:

Plateselskapet Island Def Jam bekrefter overfor det amerikanske musikkmagasinet Billboard  at «As Long as You Love Me» er den andre låten fra Biebers ferske album som lanseres som single.

Bladet spår at den norskproduserte låten vil markere seg sterkt på hitlista Billboard 200 senere denne uka.

- Dette er helt ellevilt, sa Andre Lindal til VG Nett  da det for få uker siden ble kjent at han står bak to låter på superstjernens nye album. I tillegg til «As Long As You Love Me», hvor rapperen Big Sean er med, har Lindal også skrevet «She Don't Like The Lights». Men den gangen ble det ikke sagt noe om singleslipp.

- Dette er utrolig store nyheter for lille meg, sier Lindal til skjeriOslo.no  etter å ha fått gladnyheten om singlen.

Jobber med stjerneprodusent

I Norge er 35-åringen fra Hauketo i Oslo mest kjent som mannen bak Chris Medinas norske hitballade «What Are Words» , som han skrev sammen med den verdensberømte, amerikanske produsenten Rodney Jerkins (34). Bieber-låtene er også skrevet og produsert sammen med Jerkins, som tidligere har jobbet med store navn som Michael Jackson og Whitney Houston.

I OSLO: Justin Bieber i Bjørvika i mai. Foto: MATTIS SANDBLAD
I OSLO: Justin Bieber i Bjørvika i mai. Foto: MATTIS SANDBLAD

Lindal og Jerkins har også skrevet for Kelly Clarkson (30) og Monica (31).

Første gang

Det å få en låt lansert som single, betyr mye for en låtskriver og produsent, og det er første gang for Lindal at det skjer. Nordmannen har i tidligere intervjuer med VG Nett ikke villet spå hva det vil bety for ham økonomisk å få et singleslipp med en verdensstjerne.

- Vi krysser fingrer for at det skjer, sa Lindal da samarbeidet med Kelly Clarkson ble kunngjort i fjor. Men noen single ble det ikke den gangen.

- Belieber

Da «Boyfriend» ble sluppet som første single fra Bieber-albumet «Believe» i april, gikk den rett inn på andreplass på hitlista i USA. Den har i samtlige uker etterpå ligget på topp 10 og har blitt lastet ned 2,5 millioner ganger, skriver Billboard.

Da VG Nett snakket med Lindal i mai , skrøt han uhemmet av 18 år gamle Bieber, som samme måned satte Oslo fullstendig på hodet  da han var på lynvisitt.

- Bieber er den han er fordi han er fabelaktig. Jeg er i hvert fall en belieber, forklarte Lindal.

Bosatt i USA

Nordmannen, som har studert Music Production & Engineering ved Berklee College of Music i Boston, har nå fått sin faste base i Los Angeles med sin amerikanske kone. Lindal jobber som produsent og låtskriver på heltid.

Han føyer seg inn i rekken med nordmenn som lykkes i verdens tøffeste musikkmarked. Produsentduoen Stargate fra Trondheim og videoregissør Ray Kay (Reinert K. Olsen) fra Haugesund, har fra før slått seg stort opp.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk