Hovedinnhold

Bieber sang mer enn planlagt - lovet å komme tilbake

**Jenter kollapset og ble ført bort
**Nytt kaos da konserten var over

OPERATAKET (VG Nett) Justin Bieber (18) ga fansen det de hadde ventet på da han endelig inntok den flytende scenen ved Operaen i Oslo.

Denne saken handler om:

Tips oss

Jubelbrølet fra de mange tusen fremmøtte var øredøvende da ungpikeidolet omsider entret scenen kl 20.45 - nesten en time tidligere enn det som opprinnelig var annonsert.

Politiet fikk gehør for å fremskyve opptredenen av sikkerhetsmessige hensyn.

Startet med «Baby»

Han åpnet showet med hitlåten «Baby». Flere jenter kollapset da artisten viste seg og ble tatt hånd om av redningspersonell.

- Vi har fraktet mange ut herfra nå. Det er mange som har fått småskader. I tillegg er noen fraktet til legevakten, sier operasjonsleder Atle Brøberg i Oslo politidistrikt.

- Oslo, make some noise! ropte Bieber fra scenen før han fortsatte med «All Around The World».

VG ANMELDTE LÅT FOR LÅT - SE TERNINGKASTENE 

MÅTTE TAS HÅND OM: Mange jenter kollapset. Foto: MERETE GAMST
MÅTTE TAS HÅND OM: Mange jenter kollapset. Foto: MERETE GAMST

Mange gråt hemningsløst - trolig som følge av en kombinasjon av beundring for artisten og utmattelse etter den lange ventetiden.

- Vil dere høre en låt til? ropte Beiber - og da var det klart for «As Long As You Love Me», skrevet av norske Andre Lindal.

Sendte bort pressen

VGTV filmet innledningen direkte, men midtveis i konserten ble et samlet norsk pressekorps, som filmet det som foregikk på scenen og blant publikum, bedt om å gå.

Et knippe representanter fra plateselskapet Universal kom og forklarte at pressen ikke kunne stå der, til tross for at journalister og fotografer hadde oppholdt seg der hele dagen.

Etter uklare meldinger fra plateselskapet ble hele området rensket for presse.

I STORFORM: Justin Bieber. Foto: MATTIS SANDBLAD
I STORFORM: Justin Bieber. Foto: MATTIS SANDBLAD

18-åringen var iført sorte bukser, sort vest og hvit genser. Og han hadde hvite hansker.

Bieber ankom baksiden av scenen i Redningsskøytens store båt like før showstart. Bandkollegene snek seg ut på scenen først og filmet utover folkemengden med mobiltelefonene sine.

Sang mer enn planlagt

Låt nummer fire var «Be Alright». Deretter fremførte Bieber «Never Let You Go» - før han dro til med «Never Say Never» som sjette låt. Men han ga seg ikke med det - selv om han på forhånd hadde opplyst at han skulle synge bare seks låter.

Neste sang ut var «Boyfriend». Men da var det også slutt. Bieber fremførte ikke sin nyeste singel «Die In Your Arms».

- Jeg kommer definitivt tilbake! skal Bieber har ropt fra scenen ifølge NRK .

Politisjef hintet

Like før stjernen entret scenen hadde politisjef Kåre Stølen også kommet med en gladmelding til fansen som ventet foran scenen.

- Nå får dere en prøve på det som kanskje kommer til å skje til neste år, sa stasjonssjef Stølan ved Grønland politistasjon til publikum.

Dermed hintet politisjefen langt på vei om at Bieber tar turen igjen til Norge for en større og mer organisert opptreden til neste år. Responsen fra fansen uteble ikke. Lykkehylene runget over Bjørvika.

Blant kjendisene som hadde tatt plass blant publikum, var advokat John Christian Elden, artist Alexandra Joner, artist Lido Lido, ordfører Fabian Stang, programleder Jenny Skavlan og DJ-kjæresten Thomas «Fingern» Gullestad. Avtroppende MGP-general Per Sundnes er også blant Bieber-tilskuerne.

I AKSJON: Bieber og danserne. Foto: MATTIS SANDBLAD
I AKSJON: Bieber og danserne. Foto: MATTIS SANDBLAD


Nytt kaos etter konserten

Det hersket fullstendig kaos i området rundt Operaen i Bjørvika minuttene etter at konserten med popidolet var over.

Tusenvis av Bieber-fans var på vei hjem, og det var folk over alt. Trafikken sto i alle retninger, og det lå masse søppel i området. Noen mennesker fikk behandling av ambulansepersonell på stedet.

Folk oppfordres til å holde seg unna sentrum av hovedstaden onsdag kveld.

- Vi er fornøyd med gjennomføringen. Det er noen som er skadet, men ingen alvorlig. Håper alle kommer seg trygt hjem. Vi ønsker ikke at flere folk kommer til Oslo sentrum nå, sier politistasjonssjef Stølen til VG Nett.

Hemmelighetskremmeri

Det har vært svært mye fram og tilbake rundt kveldens opptreden. Plateselskapet Universal har holdt kortene tett til brystet, og helt fram til konsertstart har fansen fryktet at showet kunne bli avlyst av sikkerhetshensyn.

Bieber twitret  tidligere i dag til sine norske fans og ba dem lytte til politiets sikkerhetsråd.

FORTVILTE: Fansen gråt av fortvilelse og utmattelse mens de ventet på popidolet. Foto: MERETE GAMST
FORTVILTE: Fansen gråt av fortvilelse og utmattelse mens de ventet på popidolet. Foto: MERETE GAMST

VGs anmelder: Biebers beste - terningkast 5 

Hysteriet rundt den kanadiske superstjernen, som har solgt over 15 millioner plater på verdensbasis, har vært massivt siden lenge før han landet på Gardermoen i 17-tiden onsdag.

Avlyste pressekonferanse

Først i ettermiddag bekreftet plateselskapet Universal at det faktisk kom til å bli konsert ved operaen, og at Bieber skulle opptre på en scene på vannet foran de skuelystne som har fått plass innenfor sperringene.

Det skal ha vært om lag 25.000 mennesker rundt konsertområdet. Politiet har i hele dag slitt med å holde kontroll på massene .

En jente satte i 16-tiden fast foten i trappa på gangbrua over til operaen. Politi og brannvesen rykket ut, og jenta måtte skjæres løs fra gelenderet . Det har også vært flere andre som har pådratt seg mindre skader, blant annet skal en jente ha brukket armen.

FULLT TAK: Operahuset i Bjørvika var fylt med «beliebers». Foto: LARS JOAKIM SKARVØY
FULLT TAK: Operahuset i Bjørvika var fylt med «beliebers». Foto: LARS JOAKIM SKARVØY


Ekstra personell fra politiet ble satt inn tidligere enn planlagt. I tillegg til politiet har sikkerhetsselskapet Pro Sec hatt om lag 80 mann i sving. Barnevernet har rykket ut. Det samme har Røde Kors.

Den planlagte pressekonferansen tidligere i dag ble avlyst  i samme minutt som den skulle starte på grunn av sikkerheten. Etter det VG Nett kjenner til skal også et nachspiel senere onsdag kveld være avlyst.

Da VG Nett intervjuet popstjernen  like før han skulle møte resten av presse-Norge, uttrykte 18-åringen bekymring for nettopp sikkerheten for fansen.

Hvordan reagerer DU på Bieber-hysteriet? Bli tilhenger av Rampelys på Facebook og si din mening .

BILDESPESIAL: Bieber i Norge 

PROTOKOLL:Send oss dine bilder fra Biebers norgesbesøk 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk