Hovedinnhold

Joe Strummer er død

(VG Nett) Clash-legenden Joe Strummer døde søndag. Rock-legenden ble bare 50 år.
Joe Strummer var en nærmest legendarisk låtskriver og frontfigur i punkrock-bandet The Clash. Ingen som har vært på fest de siste 20 årene, kan ha unngått å trampe takten til enten "London Calling", "Should I Stay or Should I Go" eller "Rock the Casbah".

I 1976, etter en Sex Pistols-konsert, møtte han Mick Jones som på den tiden var i bandet London SS. Dette var utgangspunktet for The Clash som tok helt av i England med sin kombinasjon av reggae, punkrock og sosialpolitiske profil.

Plateutgivelser som The Clash (1977), Give 'Em Enough Rope (1978), and London Calling (1979) ble øyeblikkelig punk klassikere og bandet gjorde seg gjeldende langt inn i den mer kommersielle rocken.

I 1986 takket The Clash for seg. Joe Strummer flyttet på landet, og levde i en tiårs tid et relativt rolig liv. I 1999 kom imidlertid Strummer på banen igjen med bandet The Mescaleros, og tok opp der han slapp med utslitelig entusiasme og energi. Hans siste album "Global A Go-Go" kom ut i 2001.

Joe Strummer hvis egentlige navn er John Graham Mellor, ble født i Ankara, Tyrkia 21. august 1952. Han var sønn av en britisk diplomat og vokste opp i britisk middelklasse-miljø.

Det blir ikke opplyst hva Joe Strummer døde av.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk