Hovedinnhold

J-Diva vil på tinget

En mye tøffere kriminalpolitikk og større vekt på utenomjordiske fenomener. Det vil være artisten Gry Jannicke Jarlums hovedfokus som rikspolitiker.
KJENDIS-VIP: Gry Jannicke Jarlum deltok nylig på Norges lag under «VIP-Robinson» i Malaysia på TV3. Foto: ROLF JARLE ØDEGAARD
KJENDIS-VIP: Gry Jannicke Jarlum deltok nylig på Norges lag under «VIP-Robinson» i Malaysia på TV3. Foto: ROLF JARLE ØDEGAARD
Jarlum (42) tror hennes direkte tale og uredde fremtoning kanskje er hennes fremste styrke.

Hun er overraskende nominert til en stortingsplass av partiet Demokratene, som styres av de to profilerte Frp-utbryterne Jan Simonsen og Vidar Kleppe.

- Jeg er litt lik Gro. Er den litt tøffe typen. Og har samme stjernetegn som henne. Vi er begge født i Værens tegn, poengterer den vordende politikeren.

Sjekker stjernetegn

Gry Jannicke, også kjent under kunstnernavnene J-Diva og Jannicke («Svake mennesker»), ber om å bli trodd på at hun virkelig har noe å bidra med i norsk toppolitikk.

- Det er mye lav moral i landet vårt for tiden. Lite normer og regler. Nå må vi sørge for å få strengere straffer for alle typer alvorlig kriminalitet. Ja, jeg kan godt se for meg en politisk karriere fremover, vurderer Gry Jannicke Jarlum, som har inntatt 6.-plassen på Demokratenes stortingsliste i Hedmark.

- Du har tidligere engasjert deg i UFO-mysterier og andre uforklarlige fenomener. Vil du bringe dette inn på den politiske dagsorden?

- Jeg synes ikke dette blir tatt tilstrekkelig alvorlig av myndighetene. Det vil jeg fokusere på. I valgkampen kommer jeg til bevisst å sjekke mine politiske motstanderes stjernetegn. Da kan jeg forberede meg på hvilke typer mennesker de er, svarer Gry Jannicke Jarlum.

Støtter Simonsen

De siste månedene har hun utmerket seg som en diskusjonslysten deltager i kjendisprogrammet «VIP-Robinson» på TV3. Der fant hun tonen politisk med stortingsrepresentant Jan Simonsen.

Simonsen har hatt mer enn en finger med i spillet for å få den 42-årige artisten med i Demokratene.

- Det er viktig for meg å støtte Simonsen, sier Jarlum.

- Hva er ditt standpunkt i EU-spørsmålet?

- Simonsen har forklart meg at det er lov til å ha egne meninger i dette partiet, så... jeg er imot EU, svarer Jarlum.

- Støtter du Demokratenes partiprogram om at kulturaktiviteter bør klare seg uten offentlig støtte?

- Det har jeg nok ikke satt meg inn i ennå.

- Du stiller for Demokratene i ulvefylket Hedmark. Har du noen rovdyrpolitikk?

- Her er det mye jeg må sette meg mer inn i, skjønner jeg, svarer Jarlum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk