Hovedinnhold

Kurt med egen livvakt

Startet sin store signeringsferd i Oslo i går

LIVVAKT: Kurt Nilsen har med en egen livvakt (som man kan se i bakgrunnen) når han skal signere singlen «She's So High» rundt om i hele Norge. Foto:
LIVVAKT: Kurt Nilsen har med en egen livvakt (som man kan se i bakgrunnen) når han skal signere singlen «She's So High» rundt om i hele Norge. Foto:
STRØMMEN (VG) 350 entusiastiske fans stilte seg i kø for å få et signert eksemplar av «Idol»-vinner Kurt Nilsens (24) første single.

Denne saken handler om:


Og Kurt delte velvillig ut klemmer og navnetrekk til fansen på Strømmen Storsenter utenfor Oslo. Singlen «She's So High» tegner til å bli sommerens store hit. Den er allerede blitt forhåndssolgt til trippel-platina, 30000 eksemplarer, og butikkene VG var i kontakt med i går, fortalte om strålende salg.

Livvakt

- Jeg smiler. Det er utrolig artig. Jeg fniser for meg selv, sier Kurt Nilsen.

«Idol»-sjarmøren er blitt så populær at han til og med er blitt tildelt en egen livvakt fra selskapet Pro Sec under hele signeringsferden i Norge, og på Strømmen Storsenter var det kalt inn åtte ekstra sikkerhetsvakter for å takle oppstyret. Men signeringen foregikk i dannede former, og alle som ville ha autograf, fikk autograf.

Og Kurt Nilsen fikk også en liten overraskelse. Søstrene Trine og Sigrid dukket opp i autografkøen, og tok «Idol»-helten på sengen.

- Han har taklet suksessen kjempefint. Han er jordnær og tøff, sier Sigrid, som husker Kurts første opptreden for familien.

- Han var 2-3 år og sang Shakin' Stevens, forklarer søsteren.

Sliten

Kurt Nilsen var sliten, men smilende da han ankom Strømmen Storsenter. Han hadde fløyet hele natten fra New York sammen med samboeren Kristine Jacobsen (25). I New York hadde han en romantisk tur på Se og Hørs regning. Men ifølge Kurt Nilsen har ikke ukebladet betalt ham for å stille opp med forloveden.

- Jeg kommer nesten rett fra flyplassen, sier Kurt Nilsen, som hadde en hyggelig tur til «The Big Apple».

- Det var herlig. Vi hadde fint vær. Og jeg fikk slappet av for det meste. Det var digg, sier Kurt Nilsen, som ikke slapp unna fansen på turen.

- Det var til og med svensker og dansker som kjente meg igjen på gaten, forteller Kurt, som er spådd en lysende karriere. Noen mener han vil tjene over en million kroner på debutalbumet.

- Skal jeg bli millionær? Det er hyggelig. Men jeg har litt vanskelig for å forstå det når jeg har 27 kroner på kontoen, ler Kurt.

Han har allerede tjent litt penger på «Idol»-suksessen. Bandet hans, Fenrik Lane, har nemlig solgt nærmere 15000 eksemplarer av sin EP «Come Down Here», og det gir ifølge Dagens Næringliv inntekter på mellom 600000 og 700000 kroner til bandet.

Samleplaten med alle «Idol»-sangene har solgt til platinum, 40 000 allerede.

- Fenrik Lane skal lage plate til høsten, avslører Kurt Nilsen mens han skriver autografer så blekket spruter.

PS! Kurt Nilsen vil signere plater i Oslo i dag og i morgen, i Moss på lørdag, Bergen tirsdag, Tønsberg og Sandvika onsdag og Drammen og Ski torsdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk