Hovedinnhold

Jorun får dialektpris

- Hun har språksans

Ole Evenrud mente hun «snakker som en bryggesjauer, men synger som en engel». I dag får Jorun Stiansen dialektpris.

Denne saken handler om:

FÅR PRIS: Jorun Stiansen. Foto: Tom-Egil Jensen
FÅR PRIS: Jorun Stiansen. Foto: Tom-Egil Jensen
- Hun taler dialekten sin rent og klart og hun har språksans. Hun er trygg på seg selv og sin egen dialekt. Derfor en hun en fin ambassadør for god språkholdning for hennes hjemkommune, sier Olav Molland i Kristiansand mållag til VG.

Vest-Agder og Aust-Agder Mållag deler i dag ut Dialektprisen 2005 til «Idol»-vinner Jorun Stiansen fra Vennesla. Mållagene mener Jorun skal ha all ære for at hun ikke har lagt om dialekten.

- Hun synes den er god nok og det er vi så veldig enig med henne i, sier initiativtaker Olav Molland.

Han snakker selv den reneste Masfjord-dialekten til tross for å ha bodd 45 år på Sørlandet.

- Er Jorun Stiansen ikke mest kjent for å si «heilt sinnssykt»?

- He, he. Er hun det? Det var jo en som sa hun sang som en bryggesjauer og synger som en engel. Neida, hun er vel mest kjent for å synge. Men når hun uttaler seg, uttaler hun seg på dialekten sin. Det er en fin sang i seg selv, sier Olav Molland.

- Hva tenker du når du hører Jorun Stiansen snakke?

- Da må jeg stoppe opp og lytte. Hun sier så mye godt. Det er som musikk i mine ører. Denne moderne musikken kan være ymse, men når det gjelder dialekten, er den fin. Men hun synger forskrekkelig fint også. Det er en flott representant for Vennesla og Sørlandet, sier Molland.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk