Gately døde av «naturlige årsaker»

(VG Nett) Obduksjonsresultatet viser at Boyzone-stjernen Stephen Gately (33) døde av væske i lungene.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det har heller aldri foreligget noen mistanke om at den irske sangeren, som ble funnet død i feriehuset han delte med ektemannen på Mallorca lørdag, var utsatt for noe kriminelt.

Lungeødem

Sky News melder nå at obduksjonen viste at Gately døde av lungeødem, altså veske i lungene. Spekulasjonene om at sangeren skal ha blitt kvalt av sitt eget oppkast, blir ifølge Sky News avvist av myndighetene. Gately skal heller ikke ha vært narkotikapåvirket.

I en kort rettshøring på Mallorca i dag fikk Gatelys pårørende klarsignal til nå å kunne frakte den døde popstjernen hjem til Irland. Når og hvor Gately skal begraves, er ikke kjent.

Funnet av nattklubbvenn

Det var en tredje mann, en bulgarer (25) som Gately og ektefellen Andrew Cowles (31) hadde møtt på nattklubb kvelden før, som fant Gately død på sofaen.

LES OGSÅ: BULGAREREN SNAKKER

Gatelys ektefelle, som nå er sønderknust av sorg, skal ha blitt så opprødt og handlingslammet at det var bulgareren - som også reagerte med sjokk - som måtte varsle politiet om dødsfallet.

Gatelys fire bandkolleger landet i går på Mallorca sammen med Boyzones manager Louis Walsh - alle tynget av sorg. Les sak og se VGTV.

SØNDERKNUST ENKEMANN: Andrew Cowles (t.v.) avbildet på Mallorca i, dagen etter Stephen Gatelys plutselige død. Foto: AFP og AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder