MINNES: Hilde Heltberg døde i fjor høst, bare 51 år gammel, men neste fredag kommer hennes mange folkekjære duetter og sanger på en samleplate. Foto: Eivind Griffith Brænde

Minneplate for Hilde Heltberg

Neste helg får du gjenhør med alle de fine duettene fra avdøde Hilde Heltbergs karriere på plate - fra Ulf Lundell til Åge Aleksandersen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

«Elske det umulige (en samling med de beste sangene)» heter samleplaten som også inneholder fem tidligere uutgitte sanger.

Hilde Heltberg døde i september i fjor, bare 51 år gammel.

Duettpartner

Hun var en hyppig brukt duettpartner, men var også en meget dyktig artist og låtskriver i egen kraft. Blant de mange hun jobbet nært med gjennom årene finner vi Henning Kvitnes, Jonas Fjeld, Kari Iveland og Marius Müller. Alle disse er representert på platen.

- Varm og lojal

- Hilde var en varm, jordnær og lojal venn, og en fantastisk sangerinne og låtskriver. Hun tok seg også tid til å hjelpe godt voksne menn med å forskjønne deres innspillinger med vakker kor og duettsang, og ikke minst kreativ positivitet. Det vil vi alltid være takknemlige for, sier Henning Kvitnes i innleggsheftet til platen.

Fri for nykker

- Ved siden av å være jævlig dyktig, hun kunne finne og arrangere to-tre og firestemte vokallinjer på en-to-tre, det bare rant ut av'a, hu hadde alt i hodet, så var Hilde en av gutta. Hu hadde ikke noe nykker, var veldig lett å være rundt. Hu var alltid lett å spørre, og altså, hu sang alltid reint! forteller Jonas Fjeld.

Sang ut sorgen

I løpet av sitt sykeleie uttrykte Hilde Heltberg selv ønske overfor familien at en slik plate ble gitt ut.
Da hun ble bisatt fra Alfaset gravlund den 15. september i fjor, hadde hennes bestevenninne og nærmeste samarbeidspartner de siste årene, Kari Iveland, skrevet en helt ny sang til Hilde.

Minnetale

- Jeg begynte å skrive en låt til henne som ikke slapp taket. Jeg klarte ikke å plukke noe fra alt vi har gjort sammen, så det ble det en ny sang i stedet for en minnetale, sa Kari Iveland til VG etter bisettelsen i fjor, der også Henning Kvitnes og Ole Paus fremførte sine minneviser om sin gode venninne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder