MINNES: Hilde Heltberg døde i fjor høst, bare 51 år gammel, men neste fredag kommer hennes mange folkekjære duetter og sanger på en samleplate. Foto: Eivind Griffith Brænde

Minneplate for Hilde Heltberg

Neste helg får du gjenhør med alle de fine duettene fra avdøde Hilde Heltbergs karriere på plate - fra Ulf Lundell til Åge Aleksandersen.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over åtte år gammel

«Elske det umulige (en samling med de beste sangene)» heter samleplaten som også inneholder fem tidligere uutgitte sanger.

Hilde Heltberg døde i september i fjor, bare 51 år gammel.

Duettpartner

Hun var en hyppig brukt duettpartner, men var også en meget dyktig artist og låtskriver i egen kraft. Blant de mange hun jobbet nært med gjennom årene finner vi Henning Kvitnes, Jonas Fjeld, Kari Iveland og Marius Müller. Alle disse er representert på platen.

- Varm og lojal

- Hilde var en varm, jordnær og lojal venn, og en fantastisk sangerinne og låtskriver. Hun tok seg også tid til å hjelpe godt voksne menn med å forskjønne deres innspillinger med vakker kor og duettsang, og ikke minst kreativ positivitet. Det vil vi alltid være takknemlige for, sier Henning Kvitnes i innleggsheftet til platen.

Fri for nykker

- Ved siden av å være jævlig dyktig, hun kunne finne og arrangere to-tre og firestemte vokallinjer på en-to-tre, det bare rant ut av'a, hu hadde alt i hodet, så var Hilde en av gutta. Hu hadde ikke noe nykker, var veldig lett å være rundt. Hu var alltid lett å spørre, og altså, hu sang alltid reint! forteller Jonas Fjeld.

Sang ut sorgen

I løpet av sitt sykeleie uttrykte Hilde Heltberg selv ønske overfor familien at en slik plate ble gitt ut.
Da hun ble bisatt fra Alfaset gravlund den 15. september i fjor, hadde hennes bestevenninne og nærmeste samarbeidspartner de siste årene, Kari Iveland, skrevet en helt ny sang til Hilde.

Minnetale

- Jeg begynte å skrive en låt til henne som ikke slapp taket. Jeg klarte ikke å plukke noe fra alt vi har gjort sammen, så det ble det en ny sang i stedet for en minnetale, sa Kari Iveland til VG etter bisettelsen i fjor, der også Henning Kvitnes og Ole Paus fremførte sine minneviser om sin gode venninne.

Flere artikler

  1. «Hver gang vi møtes»-aktuelle Henning Kvitnes: Drakk bort bandet

  2. VG anmelder «Hver gang vi møtes» – låt for låt

  3. Anita Skorgan om Jahn Teigen: – Jeg vil bære deg med meg for resten av livet

  4. Knut Borge bisatt i dag

  5. Plateanmeldelse: Ole Paus - «Avslutningen»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder