BAK RATTET: Tshawe Baqwa satt selv bak rattet da luksusbilen han hadde lånt i Drammen tok fyr ved McDonald's på Furuset mandag kveld. Foto: Privat og Marcus Aarstad

Politiets teori: - Bilbrannen ble utløst av oljelekkasje

(VG Nett) Politiet tror antent olje er årsaken til Lamborghini-brannen som oppsto da Tshawe Baqwa (31) kjørte uten førerkort.

  • Morten Hegseth
  • Atle Jørstad Wergeland

Artikkelen er over åtte år gammel

- Vitnebeskrivelser tilsier at det har vært oljelekkasje i bilen. Det var en lang stripe med olje etter bilens ferd inn til drive-in-restauranten. Det var like etter dette at brannen oppsto. Det er sannsynlig at dette har en sammenheng, sier etterforskningsleder i branngruppen Terje Bechmann Dahl.

Det var altså mandag bilbrannen oppsto da Tshawe Baqwa kjørte en Lamborghini som tok fyr og brant opp.

Bakgrunn: Tshawe kjørte uten førerkort

Kan få 8000 i bot

VG avslørte i går at rapartisten hadde kjørt bilen uten gyldig sertifikat. Branngruppen etterforsker nå saken.

Senere blir den sendt videre til etterforskning av trafikketaten.

- Hvis det er Tshawe som har kjørt bilen, så vil han få en bot på 8000 kroner, fortalte etterforskningsleder for trafikketaten Knut Nysæter i VG i går.

Branngruppen ved Oslo politidistrikt har ingen grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med bilbrannen.

- Det kan jo hende at oljen ble antent - at deler av bilen har blitt så varm at den tok fyr. Vi kan ikke utelukke at det har skjedd, men vi har ikke noe som kan bekrefte det rent teknisk. Så langt er det ikke grunn til å etterforske brannen som noe straffbart, sier Bechmann Dahl.

Les også: Tshawe prøvekjørte millionbilen

Var på kommisjon

Bilen var på kommisjon hos bilforhandleren «Auto Forum» for videre salg. Bilen er registrert på selskapet JBU Grimstad AS, og har vært disponert av tidligere administrerende direktør i firmaet, Kjell Rune Staddeland.

Til tross for at det nå er full forsikringsforvirring med tanke på at Tshawe kjørte bilen uten førerkort, tar han det hele med stoisk ro.

BAR OVERKROPP: Madcon-stjernen snakker med politiet etter den dramatiske bilbrannen da han skulle kjøpe burger. Foto: VG-LESER

- Dette regner jeg med det er noen andre som rydder opp i. Det er rent lite jeg kan gjøre med det, og jeg aner hverken hvem denne musikeren er eller om han hadde førerkort. Dette er en problemstilling andre får svare på, sier Staddeland.

- Hva tenker du om at Auto Forum lot en person som ikke har førerkort kjøre din Lamborghini til 1,6 millioner kroner?

- Det har jeg ingen mening om. De er profesjonelle bilforhandlere. Det er klart det er kjedelig og dumt, men siden jeg er midt i sommerferien, har jeg ikke så sterke meninger om dette.

Les også: Skulle kjøpe burger - endte i branndrama

-På trygg grunn

Eieren av Auto Forum fnyser av forsikringseksperters påstander som mener han kan få et økonomisk krav mot sitt selskap for ikke å ha krevd førerkortbevis av Tshawe Baqwa.

- Jeg er på trygg grunn. Hvem som kjørte bilen er ikke relevant, uttalte han til VG.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med Tshawe Baqwa, som i går befant seg i Tyskland.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Les også

Flere artikler

  1. Tshawe kjørte uten førerkort

  2. Madcon-stjernen prøvekjørte ulykkesbilen

  3. Lys slo seg på - bilen overtent på minutter

  4. Hotell «kjøper» seg ros på TripAdvisor

  5. Flyselskap pengelens - passasjerer måtte spleise på drivstoff

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder