Ole Ivars debuterer med russelåt

Dansebandkongene klarte ikke å si nei da Oslo-russen tok kontakt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

William Kristoffersen (65) har skrevet over tusen låter opp gjennom karrieren, men at det er aller første gang han står bak en russelåt.

– Vi er blitt spurt flere ganger tidligere også, men da har vi ikke hatt tid, forteller han til Østlendingen.

Det er Nordstrand-guttegjengen i bussen med navnet «Smørebussen», som fikk den kjente låtskriveren til å debutere. Resultatet er altså sangen «Smørebussen», fremført av Ole Ivars. «Party, party, party», lyder det i refrenget.

Kristoffersen forklarer til VG at de normalt på denne tiden på året har vært i sving med plateinnspillinger.

– Men nå har vi jo bestemt å legge det litt på is, så da tenkte vi at det kunne være artig. Det som fascinerer oss, er at hver gang vi har blitt spurt om å lage russelåt, så ser det fra russ i Oslo eller Bærum. Man skulle kanskje tro at Ole Ivars har mindre nedslagsfelt der enn på landsbygda. Men tydeligvis er det noe som slår an, ler Kristoffersen.

DANSEBAND-VETERANER: Foran f.v.: Ole Ødegård (70), Tore Halvorsen (67) og William Kristoffersen (65). Bak f. v.: Arild Engh (70), Bjørn Elvestad (63) og Arne Willy Foss (70) Foto: ROGER NEUMANN VG

– Da jeg spurte talsmannen for «Smørebussen» om hvorfor de valgte oss, svarte han at hver gang de har vorspiel, så spiller de «Nei, så tjukk du har blitt» og de andre gladlåtene. De ville ha noe som var enkelt og greit å synge.

Husker du? Skandalerusselåt stormer VG-lista

– Ikke gratis

Da VG intervjuet Ole Ivars i fjor høst, uttalte de at de var ferdig som album-band. Den gangen var det også lite som tydet på at Kristoffersen kom til å skrive flere låter med det første.

– Før solgte vi til gull før albumene var utgitt. I dag er det svært lite å hente, slik utviklingen har vært. Det er nesten ikke penger å tjene. Noen må vifte med en skikkelig gulrot om det skal bli et nytt album. Hvis ikke har det ikke noen hensikt. Jeg visste hva slags sanger som måtte til for å selge, men jeg er ikke lenger inspirert til å skrive nye låter. Gidder ikke lenger å jobbe gratis, lød det ganske kontant fra Kristoffersen.

Hvilken gulrot «Smørebussen» har viftet med, vil han ikke røpe overfor VG. Men det er en kjent sak at enkelte russebusser blar opp svært store summer for å få ønskeartisten til å lage låt.

– Vi har blitt enige med russen om ikke å snakke om det. Men vi har ikke gjort det gratis, selv om vi ikke har forlangt all verden, sier Kristoffersen.

Fått det med deg? Ole Ivars AS oppløses

Blir repertoar

Kristoffersen som presiserer at de har gjort en ordentlig jobb med russelåten – i vanlig Ole Ivars-stil.

– Vi i bandet har jobbet med låten på hver vår kant, og vi har alle reist til Hamar og gått i platestudio. Dette er en ekte Ole Ivars-låt.

LÅTSKRIVER: William Kristoffersen. Foto: ROGER NEUMANN VG

– Så den blir fast innslag på konsertene deres fremover, da?

– Det kan se sånn ut. Egentlig var den kun ment for Nordstrand-russen og ikke ment for utgivelse. Men nå kan det se ut som om plateselskapet vil legge den ut på Spotify, sier Kristoffersen.

Fjorårsruss: – Russetiden er blitt en livsstil

Særlig de siste årene har enkelte russelåter skapt overskrifter på grunn av grove tekster.

– Noe sånt er det ikke i vår låt. Men vi håper og tror at vi har laget en låt som er enkel å synge med på, ler Kristoffersen.

Pål Stormorken er blant russen på «Smørebussen». Han og kameratene er svært travle når VG ringer, fordi Nordstrand i kveld markerer starten på russefeiringen.

– Men det er kjempekult at Ole Ivars sa ja. De er jo veldig kjente. Låten har fått mange klikk på YouTube, sier Stormorken, som heller ikke vil røpe hva de har betalt til bandet.

Ole Ivars gir VGTV lov til å gjengi den – SE I TOPPEN av artikkelen.

2015: Disse brukte to millioner på russefeiring

Ole Ivars om Syden-kritikken: – Veldig stygt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder