BEDRE SENT ENN ALDRI: Kari Bremnes (52) topper i sin første uke med «Ly». Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Topper VG-lista for første gang

Kari Bremnes' nye album «Ly» suser rett til topps på dagens VG-liste.

Kurt Bakkemoen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det er første gang Kari Bremnes ligger på toppen med en soloplate. Fra før har hun en tredjeplass med «Over en by» som sin beste plassering.

- Helt topp! Det føles helt nydelig! Folk sier jo at det blåser på toppene, jeg føler det slett ikke slik. Jeg trives godt med å ligge i «Ly» på toppen, sier Kari.

- Stas

Sammen med sine musikere øver hun nå i Kulturkirken Jakob i Oslo foran den nye Norgesturneen som starter i Drammen teater 19. februar.

VGs anmelder:- Lydbildet er smakfullt og lekkert

- Det er ekstra stas å toppe med en plate som selger godt, uten at vi har brukt penger til avis- og TV-annonsering. Og det er stas at en plate som er gitt ut på et lite plateselskap som Kirkelig kulturverkested, kan hevde seg, sier Kari Bremnes.

Selger bra

Den aktive artisten synger i likhet med artister som Åge Aleksandersen, Anne Grete Preus, Vamp, Odd Nordstoga, Bjørn Eidsvåg og Jan Eggum på norsk - og alle selger bra med plater.

- Norsk er et salgbart språk, og det er flott at det ikke er noen hemsko å synge på morsmålet. Disse elleve nye sangene har ordet «forandring» som gjennomgående tema. Vi kan alle ta grep slik at vi kan forandre oss. På «Ly» har jeg blant annet med to sanger om døden, og en om en sterk kvinneskjebne fra Svalbard, sier Kari Bremnes.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder