«Ylvis»-Bård tyvlånte foreldrenes bil som 15-åring

- Jeg tok bilen da mamma og pappa var på korøving

Det tok 16 år før Bård Ylvisåker (31) røpet for sin mor at han som barn flere ganger tok foreldrenes bil for å kjøre hjem kjæresten.

Marius Tetlie
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I kveldens sending av «Ylvis» på TVNorge forteller han moren om da han tyvlånte bilen som 15-åring. Han har en enkel forklaring på hvorfor han tok bilen: Han ønsket ikke at kjæresten skulle gå alene hjem sent på kvelden. Kjæresten var Maria Lekva, kvinnen han nå er gift med.

Det var bror Vegard som presset frem historien, etter at han selv ble utfordret av Bård da han var gjest i Tørnquist Show i september.

VGTV: Se Vegards hevn her!

Tørnquist: Her må Vegard avsløre sin store hemmelighet

- Vi fikk ikke lov til å overnatte fordi vi var så unge. Så jeg valgte å kjøre henne tilbake. Jeg brukte bilen en del som 15-åring. Det varte i en toårsperiode, sier han til moren i programmet.

Moren svarer sønnen friskt:

- Vet du hva som er mest skremmende med dette? At du ikke var flinkere til å kjøre da du fikk en "L" bakpå, sier moren og viser til sønnens kjøreferdigheter da han begynte å øvelseskjøre i lovlig alder.

Til VG forteller Ylvis-Bård at han ikke har tall på hvor ofte han tok foreldrenes Opel Corsa.

- Det husker jeg ikke, jeg var jo bare 15 år. Men det var de gangene jeg ikke orket å gå. Vi bodde langt ute i skogen og jeg ville jo ikke at hun skulle gå alene, skriver han i en e-post.

Han bedyrer at han aldri har fortalt foreldrene om dette - før nå.

- Var det noen gang at det holdt på å galt med kjøringen?

- Det gikk heldigvis aldri galt, det var ingen andre biler ute på den tiden av døgnet. Men det var utrolig lærerikt. Spesielt første gangen var jeg mye bedre til å kjøre da jeg kom hjem enn da jeg dro. Da jeg satt meg inn klarte jeg så vidt å få start på den, skriver Bård.

Klatrer på Billboard

Ylvis-brødrene er for tiden inn i en svært hektisk periode. Samtidig som de spiller inn to program i uken, mottar de en rekke henvendelser fra inn og utland i forbindelse med at humorlåten «The Fox» har tatt av på hitlistene og YouTube.

Onsdag kveld ble det kjent at Ylvis fortsetter klatringen på den verdens viktigste hitliste. Brødrene klatrer fra 13. plass i forrige uke til 8. plass denne uka på Billboard.

Mandag ble det kjent at brødrene skal ha sagt ja til å stille på «Late Night With Jimmy Fallon» på NBC.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder