Tilbake etter bittert brudd

Videopremiere: «Lose Control» med d'sound

For fire år siden endte sagaen om d'sound i bittert brudd. Nå er de tilbake, mer tent enn noensinne.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Vi var skikkelig uenige, sier Kim Ofstad og bekrefter med det samme at det er en underdrivelse.

- Vi hadde egentlig aldri vært det i studio, men denne gangen ble det veldig mange diskusjoner. Jeg hadde rett og slett ikke lyst til å dra ut og spille dette materialet live, sier han.

Noe av det siste Kim Ofstad gjorde med sine d'sound-kolleger Jonny Sjo og Simone Larsen (nå Eriksrud) før han takket farvel til bandet i 2009 var å styrte ut av studio, slenge trommestikkene i gulvet bak Simone og frese at han håpet han slapp å «spille denne dritten» live.

- Som et samlivsbrudd

- Vi fikk den rett i fleisen, jeg har aldri følt meg så alene som da. Det var som et samlivsbrudd. Det var tanker om hevn, raseri, skuffelse - alt mulig. Det var veldig dramatisk. Vi trodde at d'sound skulle være «forever», sier Simone Eriksrud.

- Vi var ute av oss fordi Kim sa opp midt i prosessen med å lage en ny plate. Der og da takler man ikke slike ting like godt, sier Jonny Sjo.

For Jonny Sjo ble belastningen tung på tre hold. Han måtte deale med at Kim forlot d'sound, samtidig som han selv avsluttet samarbeidet med Kim i produksjonsteamet 3Elementz. De hadde blant annet hatt stor suksess med Madcons «Beggin'».

Samtidig hadde han og kjæresten slitt i årevis med å få barn.

- Plutselig ble hun gravid. Det hjalp å få daglige påminnelser om hva som er viktig i livet oppi alt som skjedde. Det setter ting i perspektiv, sier Jonny Sjo.

Tre sterke personligheter

Begrepene perspektiv og tid henger sammen. Det oppdaget de tre medlemmene for et drøyt år siden.

- Selv om man kjenner på svik og bitterhet, ser jeg ikke i ettertid at vi kunne ha gjort det annerledes. Vi hadde egentlig ikke noe valg. Vi er tre sterke personligheter i ett band, og når den ene slutter, raser deler av fundamentet ut. Vi har spilt sammen noen ganger også etter 2009, men i fjor bestemte vi oss for å booke tre dager i studio, helt uten plan, bare for å leke oss, forteller Kim Ofstad.

Balansen var gjenopprettet, skulle det vise seg.

- Kim kom etterpå og sa at her har vi albumet, og det var så rart at det var han som sa det! Jeg husker jeg sa til mannen min da jeg kom hjem den dagen at jeg hadde funnet igjen en del av meg selv uten å vite at jeg hadde mistet noe, sier Simone, mer enn lykkelig for at de tre har funnet sammen igjen.

Kan ikke beskrives

For Simone måler nemlig ikke graden av suksess i platesalg, terningkast eller priser, men i personlig opplevelse av musikken hun er med på å skape.

- Det kan egentlig ikke beskrives. Det er ikke som å få barn eller ha fantastisk sex, det er noe helt annet. En kombinasjon av å skape noe som du både får lyst til å grine av glede av og hoppe opp og ned som en sprettball av. Det er dette udefinerbare elementet som er tilbake, sier Simone som på nyåret også blir å se i den nye sesongen av «Hver gang vi møtes».

- Det var stort bare å bli castet til programmet, det hadde jeg ikke forventet. Innspillingen var superintens og utrolig inspirerende. Og så har jeg ledd så mye at jeg noen ganger var redd for å tisse på meg.

- Noen tårer også?

- Åjada, masse tårer!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder