RAUS: Katy Perry er ikke blant dem som promoterer andre artister i stor grad på Twitter. For norske Aurora Aksnes gjorde hun et unntak. Foto: AP Foto: ,

Katy Perrys «engel»: – Det var helt utrolig

Norgesaktuelle Katy Perry er stor fan av Aurora Aksnes (18). Perry delte sin hyllest av den unge norske artisten med sine 67 millioner følgere på Twitter.

Artikkelen er over fem år gammel

4. mars 2015 er en dag den kritikerroste artisten fra Os utenfor Bergen sent vil glemme.

Da ble hun nemlig gjenstand for denne oppmerksomheten fra verdens mest populære person på Twitter:

I kveld spiller Perry sin første norgeskonsert. Og Aksnes forteller for første gang hvordan hun opplevde rosen fra sin mer kjente artistkollega.

– Det var helt utrolig! Jeg synes det var veldig fint og rørende at hun hadde tatt seg tid til å lage tweeten. Definitivt en overraskelse å våkne opp til.

Perrys melding er i skrivende stund retweetet over 5000 ganger. Hvilken effekt har håndsrekningen hatt?

– Ganske mye har skjedd! Jeg har fått mange nye visninger på YouTube, og fått en del nye fans også, forteller Aksnes.

FIKK KATY-ROS: Aurora Aksnes. Foto: PETROLEUM Foto: ,

– Interessen for Aurora og hennes musikk fikk så klart en ekstra dytt, i form av at langt flere verden over ville sjekke henne ut etter oppmerksomheten fra Katy Perry. Tilbakemeldingene har vært fantastiske, sier Kim Paulsen i Aksnes' norske plateselskap, Petroleum.

18-åringen har vært gjenstand for stor oppmerksomhet i Norge i det siste, blant annet med opptreden på «Lindmo» og terningkast 6-anmeldelser for sine Bylarm-konserter.

Internasjonalt er Aksnes signert av plateselskapet Decca, et navn med rockhistorisk tyngde; labelen ga blant annet ut de første Rolling Stones-platene.

Artisten forteller at Perrys manøver er noe hun har tatt lærdom av.

– Jeg ble veldig inspirert av det hun gjorde. Neste gang jeg oppdager en bra artist skal jeg gjøre det samme.

– Hva kan du bruke Perrys velsignelse til fremover?

– Det eneste jeg kan gjøre er egentlig å fullføre albumet mitt, og fortsette å skrive musikk. Det var utrolig flott å bli anerkjent av Katy, men så kan jeg ikke leve på det resten av livet heller! Arbeidet jeg gjør blir ikke påvirket av det. Det var utrolig fint, men nå må jeg holde på de nye tilhengerne.

– Hva synes du om Perry?

– Hun er en bra artist, jeg hører ikke så ofte på henne, men jeg liker mye av det hun har gjort. Hun har oppnådd mye bra og jeg synes hun takler all suksessen på en bra måte. Hun skriver veldig ærlig også, om ting alle kan forholde deg til. Som fra en dagbok!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder