Her er låtene i kveld

FAVORITTER: Beat Track med Felix Øverli (12), Jon Erlend Nordby (12) og Jenny Marie Haugland (12) fra Oslo fremfører melodien «Drømmer». Her under generalprøven lørdag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix

MGPjr: - Favorittene gikk til superfinalen

(VG Nett) Nå braker det løs i Oslo Spektrum. Syv jenter og syv gutter utgjør ti bidrag i den store musikkonkurransen.

 • Tommy Brakstad
 • Stein Østbø

Artikkelen er over åtte år gammel

Lørdag kveld går ti bidrag på scenen i Oslo Spektrum. Årets finale er den ellevte i rekken for konkurransen som ble startet i 2002.

Margrethe Røed og Tooji leder årets sending. Vegard «Short Cut» Olsen fikk som kjent fyken etter at han var med å arrangere et 30-årslag med innleid nakenteater fra «Fuck For Forest». Tooji tok over.

Lørdag ettermiddag stod kidsa på scenen og gjennomførte generalprøve til det store showet. Det var et ellevilt publikum som varmet opp deltagerne. Til direktesendingen møtte tusenvis opp med plakater med navnet til sine favoritter, og det var noen låter som utmerket seg.

Da VG loddet stemningen blant deltakerne rett etter generalprøven, pekte flere på hiphop-trioen Beat Track fra Oslo, bestående av Felix, Jon Erlend og Jenny, som en av kveldens favoritter med «Drømmer».

Rett før klokken halv ti ble det klart at de gikk videre til superfinalen.

Her er VGs gjennomgangen av årets finalister, godt hjulpet av responsen under generalprøven i Oslos storstue, Oslo Spektrum.

Melodi 1 - Mina (11) med «Mas»
Etter teksten å dømme er det noen i Minas nærmeste omgangskrets som maser fælt på henne. Det reagerer hun på med en energifylt sang med tunge soultakter.

Melodi 2 - Berge (14) med «På vent»
Sår kjærlighet som ikke blir gjengjeldt er grusomt for alle, også for femtenåringer. Berge synger ut lengselen til poppa boyband-rytmer.

Melodi 3 - Julie (13) med «Bare vær dæ sjøl»
Julie er trønder og det låter både litt D.D.E.sk og Aleksandersen'sk over hennes inntrengende og melodiøse sang som handler om å være seg selv, uansett hva andre gjør. Er dette kveldens Adele?

(Saken fortsetter under bildet.)

KVELDENS ADELE: Julie Stokke (13) fra Lundamo fremfører melodien «Bare vær dæ sjøl». Foto: NTB Scanpix

Melodi 4 - Sebastian (12) med «Hekta»
Kanskje programleder Tooji har inspirert Sebastian med litt dunkle elektronika-rytmer? Veldig lettfattelig refreng om å være betatt av både jenter og det å stå på en scene. Gitarsolo også!

Melodi 5 - Beat Track med «Drømmer»
Hiphop-trio med to rappende gutter over en enkel tung beat og en skjønnsyngende Jenny i refrenget. De nådde ikke helt opp i fjor, skrev denne låten om å følge drømmene og i kveld rulet de Spektum!

Melodi 6 - My brother & Me med «Gi aldri opp»
En ordentlig gladsang fra søskenduoen fra Namsos. Beskjeden i låten er også av det positive slaget og noe flere MGP Jr.-finalister har vært inne på - ikke gi opp, men prøv igjen!

Melodi 7 - Nina (15) med «La meg forstå»
Stemmesterke Nina fra Kristiansand har kanskje sett noen videoer med Amy Winehouse, iallfall hadde hun mye av den samme fine retrosoul-uttrykket som Amy.

Melodi 8 - Vicky (10) med «Skate»
Ti år gamle Vicky er spretten både i beina og i snakketøyet, og etter å ha hørt rappen hennes tviler vi overhodet ikke på at hun lever og ånder for skating!

Melodi 9 - Frida (13) med «Du kan stole på meg»
Finfin ballade med like finfint budskap om vennskap, tillit og trøst. Og kanskje kveldens bidrag som aller mest lignet på en klassisk voksen-Grand Prix-sang!

Melodi 10 - Marcus & Martinus med «To dråper vann»
Selvbiografisk rap fra tvillingene fra Trofors. Livlig tekst, livlige gutter og ingen tvil om at de er som to dråper vann. De ser helt like ut og høres helt like ut. Lurer på om foreldrene klarer å skille dem...

Mer om

 1. Melodi Grand Prix

Flere artikler

 1. Marcus & Martinus sjarmerte hele Norge - vant MGPjr

 2. Her er årets MGP-finalister

 3. VG anmelder årets låter: Her er vår MGP-favoritt

 4. VG anmelder Melodi Grand Prix-låtene

 5. Mathea-Mari vant Melodi Grand Prix junior

Fra andre aviser

 1. Tvillingbrødre stakk av med seieren i MGP jr.

  Bergens Tidende
 2. 6000 fjortiser sørget for superstemning

  Aftenposten
 3. Tusenvis av barn på musikkfest i Oslo

  Aftenposten
 4. Du vil ikke tro hvem som gjør MGP-comeback

  Bergens Tidende
 5. Datarock ute av finalen

  Bergens Tidende
 6. Thea (12) vant MGP Junior: - Føles helt fantastisk!

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no