NY I MGP-SIRKUSET: Jan Fredrik Karlsen er Norges nye MGP-general etter Vivi Stenberg, men vil ikke røpe neste års ti finalister før i januar. Foto: Christian Clausen , VG

MGP-Karlsen: Tror på norsk seier

Årets finale ledes av Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen

I sitt første år som MGP-general føler Jan Fredrik Karlsen (42) seg sikker på at Norge kommer til å hevde seg helt i toppen i den internasjonale Eurovision-finalen i Stockholm til våren.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lørdag 27. februar avholdes den norske Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum. Som i fjor, blir Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen programledere.

MGP-generalen er imidlertid ny. Jan Fredrik Karlsen har i år overtatt stafettpinnen etter NRKs egen Vivi Stenberg som i sin tur tok over for kollega Per Sundnes i 2012.

Karlsen er ikke kjent for å være beskjeden, heller ikke i MGP-sammenheng etter å ha valgt ut ti finalelåter til den norske finalen i februar.

– Jeg er helt overbevist om at låtene vi har valgt ut har store muligheter til å vinne den internasjonale finalen i Stockholm, sier Jan Fredrik Karlsen til VG.

SOM I FJOR: Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen er også i år programledere for den norske finalen i Melodi Grand Prix. Foto: Kim Erlandsen/NRK Foto: ,

Sammen med en liten redaksjon har Karlsen nå valgt ut de ti finalistene til årets norske MGP-finale. Disse vil bli presentert på nyåret.

LES OGSÅ: Dette var fjorårets finalister!

– Det har vært en voldsom respons, med rundt tusen innsendte låter å gå gjennom. Vi har også aktivt oppsøkt både artister og låtskrivere som vi ønsker å ha med. Også der har responsen vært veldig positiv. De aller, aller fleste har sagt som så at; «å, så kult at du tenkte på meg», forteller Karlsen.

– Hva har du konkret sett etter for den norske MGP-finalen?

– Jeg er opptatt av å ha et bredt spekter med genre i finalen. Uavhengig av det må det selvfølgelig være noe umiddelbart der som treffer deg. Jeg mener vi har vært modige i de valgene vi har tatt, og selv om vi går for de mest umiddelbare låtene, betyr ikke det at vi har gått for de mest umiddelbare artistene, sier Jan Fredrik Karlsen som nikker bekreftende når vi spør om han har sett etter «up and coming»-artister.

– Vi har bevisst ikke gått etter de største navnene, men lett etter de som forsåvidt allerede har dukket opp, men som ikke er helt fullblods ennå, sier Karlsen.

LES OGSÅ: Disse to vant MGP i fjor!

Norges nye MGP-general er ydmyk i forhold til jobben han nå står foran. Melodi Grand Prix er en årviss seersuksess for NRK, og bare i fjor var det hele 1,3 millioner som så sendingen på det meste.

– Melodi Grand Prix er en bauta på godt og vondt og har en solid standing i vår populærmusikalske historie. Jeg - som alle andre - har et sterkt forhold til konkurransen, ikke minst fordi jeg vokste opp på Slemmestad nesten som nabo med Kate Gulbrandsen (deltok for Norge i 1987, red.anm.), sier han.

HUSKER DU? Slik gikk det med Norge i den internasjonale finalen i Wien i 2015!

– Og så må jeg nesten si at når den telefonen fra NRK kom, kunne jeg ikke la være å bli utrolig stolt over å bli spurt - det er jo første gang de spør noen utenfor NRK til denne jobben. Her har det vært alt fra Egil Monn-Iversen til Per Sundnes, og så spør de meg, liksom? Det var fantastisk hyggelig!

Det er også ord som Silya Nymoen kan underskrive på når hun for andre år på rad sa ja til å dele programlederrollen i Melodi Grand Prix.

– Jeg syns det var utrolig skummelt og veldig moro sist. Det blir spennende å se om jeg syns det er like skummelt, for moro er det jo! Det var veldig hyggelig å bli spurt igjen, sier Silya Nymoen.

Kåre Magnus Bergh satser også på at det blir like moro i år.

– Ja, det var jo så gøy sist, også er jeg svak for modulering, blanke sko, dress à la Dag Frøland, konfetti, publikum med plakater og sjuke lysshow, så det sier seg selv. Man må jo bare, sier Bergh.

– Ditt sterkeste MGP- eller Eurovision-minne?

– Låta «Believe» av Dima Bilan (2008, red.anm.). Er ikke så glad i låta, men synes det var helt topp med kunstløp på scenen av den svært dyktige Evgeni Plushenko, sier Kåre Magnus Bergh, mens Silyas sterkeste minne er av eldre dato;

– «J'aime la vie» med Sandra Kim (vant i Bergen i 1986, red.anm.). Jeg var vel åtte år og syns hun var veldig kul. Særlig på håret. 80-tallet da, serru...

Billettene til den norske finalen i februar er i salg fra i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder