TIL NORGE: Alice Cooper, her avbildet under Grammy-utdelingen i februar, er jevnlig på besøk i Norge. St.Hans-helgen kommer han igjen, til Tons Of Rock-festivalen på Fredriksten festning i Halden. Foto: Danny Moloshok Reuters

Alice Cooper til VG: – Axl og AC/DC passer perfekt!

I juni kommer rock-legenden Alice Cooper (68) til Norge. I mellomtiden gleder han seg til å se AC/DC med Axl Rose bak mikrofonen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vet du, da jeg første gang hørte ryktene om at Axl Rose skulle erstatte Brian Johnson i AC/DC, tenkte jeg; javisst! De passer perfekt sammen, sier Cooper til VG over en sprakete telefonlinje fra turnebussen et sted i Indiana.

LES OGSÅ: AC/DC-Brian om exiten: – Jeg er knust

I kveld er det nemlig duket for den aller første konserten, i Lisboa, med AC/DC og bandets vikarierende vokalist, Axl Rose fra Guns N'Roses.

Torsdag kveld dukket Axl Rose opp for første gang sammen med AC/DC-veteranene Cliff Williams og Angus Young i en kort videosnutt der de ønsker velkommen til konserten i Lisboa.

Se videoen HER!

Axl Rose er tilsynelatende på beina igjen etter å ha brukket ett av dem under oppvarmingskonserten til comeback-konserten til sitt eget band, Guns N'Roses, helgen før bandets Coachella-opptreden i april.

Alice Cooper er en god venn av Axl Rose og håper å få tid til å se kameraten synge AC/DC-låter. Han har tidligere uttalt til Rolling Stone at han først trodde det var en aprilspøk at Axl skulle synge med AC/DC, men han ombestemte seg fort.

– Guns N'Roses var oppvarmere for oss på en av sine første turneer, så Axl har jeg kjent i mange, mange år. Først kan det kanskje virke som en merkelig kombinasjon, men tenk etter; Axl har mye av den samme karakteren i stemmen som Brian Johnson, han har rekkevidden og jeg vet at Axl er et hengivent AC/DC-fan. Det meste klaffer. Jeg er sikker på at Axl kommer til å gjøre en god jobb, sier Cooper til VG.

– Svorne AC/DC-fans sier de vil boikotte bandet med Axl Rose som vokalist?

– Da bør de tenke seg om, dette er noe helt unikt som du bare får oppleve én gang i livet. Jeg har sett AC/DC med Bon Scott, jeg har sett AC/DC med Brian Johnson og jeg har definitivt lyst til å se AC/DC med Axl Rose, fastslår Alice Cooper.

HUSKER DU DENNE?: Konsertanmeldelse Alice Cooper: Rockens svar på Axels tivoli

Den legendariske sjokkrockeren blir glad da han hører at flere av hans gode venner er på vei til Norge for å spille på samme festival som han - Tons Of Rock på Fredriksten festning den 23. til 25. juni - deriblant Black Sabbath og Megadeth.

DE TRE VAMPYRER: Supergruppen Hollywood Vampires, bestående av (fra venstre) Johnny Depp, Joe Perry fra Aerosmith og Alice Cooper, kommer til Danmark og Sverige i sommer, men dessverre ikke til Norge. Foto: Danny Moloshok Reuters

Megadeths frontfigur, Dave Mustaine, har ved flere anledninger sagt at han anser Alice Cooper - eller Vincent Furnier som er hans egentlig navn - som sin egen gudfar etter at Cooper hjalp han ut av narkotika-avhengigheten mot slutten av 1980-tallet.

– Wonderful! Ozzy har jeg kjent siden tidenes morgen og Dave er en nær venn av meg. Det er noe av det morsomste ved å turnere; du spiller det samme showet hver eneste kveld, men backstage etterpå er ting aldri de samme, eller de samme folkene. Og så travle som vi er, er dette den eneste måten å treffe folk du har kjent i 25 år, sier Cooper.

Han humrer når han hører at konsertstedet er en gammel festning mot grensen til Sverige.

– Jeg trodde ikke dere hadde noe uoppgjort med svenskene, jeg? Annet enn i fotball? Men få med at svenskene er velkommen til konsert, de også!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder