PRØVER NYE TING: På fredag slipper Nico & Vinz EP-en «Cornerstone», og denne gangen er det med en annerledes «sound» enn det folk har hørt fra duoen tidligere. Foto: Krister Sørbø , VG

Nico & Vinz til VG: Flere spennende samarbeid i vente

«Wow» er et ord som oppsummerer det siste året bra, ifølge Osloduoen Nico & Vinz.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Nico & Vinz har hatt flere høydepunkt det siste året – og blant dem er, ikke overraskende, opptredenen med Taylor Swift.

– Det siste året har ikke vært feil, sier Vinz beskjedent, før han gir etter:

– Ok, det har vært bra. Veldig bra, ler han.

Et av høydepunktene det siste året var da Michelle Obama satte «When The Day Comes» på spillelisten sin på Spotify, og utsolgte konserter i store byer som Chicago og New York. Det største høydepunktet hittil var imidlertid da popprinsessen Taylor Swift ringte og ville ha dem til Canada.

– Det var ganske spesielt. Man tenker bare: Wow, så kult at hun vil ha oss med. Det som er gøy med Taylor er at hun er en helt vanlig, hyggelig jente, til hun går på scenen og blir DEN superstjernen. Så vi sto på scenen der foran 40-50.000 mennesker, og sang «Am i Wrong». Å få den anerkjennelsen fra henne og hennes fans var stort, sier Vinz.

https://instagram.com/p/54OZB_PQvx/

Så du denne? Nico & Vinz er årets Spellemann

Nye låter

På fredag slipper Nico & Vinz, mindre kjent som Nicolay Sereba (24) og Vincent Dery (25), EP-en «Cornerstone». EP-en skiller seg fra det vi har hørt fra duoen tidligere. Nå skinner litt humor tydelig gjennom, og vi får også en smak av både EDM og en trist låt.

– Vi tror det kommer til å overraske folk litt, for det er nok annerledes enn det folk er vant til. Vi har snakket mye om det å være en generasjon som ikke er sjangerbundet. Vi er fra Spotify-generasjonen, som rett og slett er opptatt av god musikk. Vi kan høre på Justin Bieber en dag, og James Brown den neste. Det spiller ingen rolle hva slags musikk det er, så lenge den er god. Slik håper vi også at folk vil se på EP-en, sier Vinz.

Husker du? VGTV: Nico & Vinz avsluttet VG-lista på Rådhusplassen

De siste årene har de to gjort det stort i store deler av verden, og med større status blant fansen, følger bransjen ofte etter. Før sommeren var de to i studio med «Happy»-sangeren Pharrell Williams.

– Den gangen hadde vi bare én session, men vi fikk startet på to ideer. Men vi har tekstet en del med Pharrell i det siste, og han er like giret som oss på å komme i gang igjen. Forhåpentligvis skjer det noe om en måneds tid, sier Vinz og fortsetter:

– Det kuleste med Pharrell var imidlertid da vi møtte ham første gangen. Da kom han inn, og sa: «Wow, jeg er så ydmyk og takknemlig over at dere vil jobbe med meg». Vi bare: «What? DU er takknemlig?», ler han.

https://instagram.com/p/2bQha6vQnZ/

VG+: Nico & Vinz: Ikke Vinz uten Nico. Ikke Nico uten Vinz. (krever innlogging)

Flere store samarbeid

Nico & Vinz har det siste året hatt flere andre store samarbeid, blant annet med DJ-ene Thomas Jack og David Guetta, og de har også vært i studio med svenske Alesso og Tinie Tempah.

Selv om gutta velter seg i store amerikanske samarbeid, havner ikke nordmenn i skuffen. Langt ifra.

– Vi prøver å få til noe med Thomas Eriksen (låtskriver og produsent for blant annet Gabrielle, Sondre Justad og Lars Vaular, journ.anm.). Og så har vi jobbet med noen veldig bra ting med Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i Stargate, som forhåpentligvis kommer på albumet.

For kun noen måneder etter at de slipper EP-en «Cornerstone» slipper duoen sitt andre studioalbum, og da kan vi kanskje få se flere store samarbeid med store norske navn.

– Vi har jobbet litt med Matoma, og vi møtte Kygo for en tid tilbake. Vi skulle egentlig i studio med ham, men vi har vært opptatte på hver vår kant – men forhåpentligvis får vi til noe der snart, sier Vinz.

Les også

Mer om

  1. Nico & Vinz

Flere artikler

  1. Nico og Vinz om avstandsforhold: – Vi jobber hele tiden

  2. Nico & Vinz har problemer i USA – avlyser festival

  3. Nico & Vinz avlyste norsk festival – hadde allerede planlagt USA-konsert

  4. Nico & Vinz til VG-lista-showet: – Nå har vi det gøy igjen!

  5. Taylor Swift gir 50 000 dollar til flomrammede skoler

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder