I LUFTA: D.D.E. med Bjarne Brøndbo i spissen innledet årets sommerturnée i nytt fly. – Dette er stort, sier gutta i det populære bandet. Foto: DDE

Lei av lange turer langs E6 - nå drar D.D.E. på sommerturné i eget fly

Lei av lange turer langs E6 og nyinnført flyseteavgift. Etter 25 år på veien har D.D.E. kjøpt seg inn i et eget fly - og jomfruturen gikk fra Værnes til Sauda.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette sparer oss for utallige timer på reise, Har vi vært ute på jobb på lørdag, kan jeg nå være hjemme i Namsos igjen nesten før kona mi er stått opp på søndagen, sier Bjarne Brøndbo i D.D.E til VG.

Med både glimt i øyet og litt alvor, har han også lyst til å få frem at den nye flyeseteavgiften har vært en medvirkende om enn ikke så stor faktor.

– Vi posisjonerer oss litt forhold til den også, både med tanke på Widerøe som innstiller ruter og SAS som legger ned, legger Brøndbo til.

I en video som bandet har lagt ut på sine egne hjemmesider legger han heller ikke skjul på at dette er stort for D.D.E.

Les også: Bjarne Brøndbo gråt mest i «Hver gang vi møtes»

I en pressemelding skriver bandet at etter snart 25 år i bil, buss, på flyplass og i fly, på ferge, tog, hotell, i garderobe, på stadig vent, har D.D.E. sett på muligheten for å i enkelte tilfeller kunne bruke tida litt mer effektivt. I likhet med stedene DDE spiller, ligger Namsos i distrikts-Norge. Det medfører ofte lange reiser med ulike transportmidler, og det går med mye tid til reise i de deler av uker og år det er mulig å dele med familie og venner.

BÅDE FLY OG HELIKOPTER: Selskapet som DDE har kjøpt seg inn i, eier både fly og helikopter. Dette er en 8-seters Beech F90. Foto: DDE

– Det er kjøpt inn både fly og helikopter, sier Bjarne Brøndbo videre.

D.D.E. startet lørdag 28. mai sin 25. sommerturné, og jomfruturen i «eget» fly, en 8-seters Beech F90, gikk fra Værnes til Haugesund og turnéåpning i Sauda.

Fikk du med deg denne? Full krig om trønderrocken

– Turen tok bare en time og 20 minutter - og vi sparer vanvittig mye tid på dette, sier Bjarne Brøndbo.

Bandet mener at når D.D.E. gjennom sitt driftsselskap Rai Rai Entertainment AS fikk anledning til å ta del i flyselskapet Fisher AS, muliggjør dette i noen tilfeller direkteflyvninger fra og til Namsos til omtrent samme kostpris som bil og rutefly.

- Rai Rai Entertainment har gått inn med et delt seierskap sammen med Comment Events på 500.000 kroner, noe som utgjør 250.000 kroner på hver. Bosse Iversen i D.D.E. er for øvrig en av eierne i Komment Events, opplyser bookingansvarlig i Rai Rai Entertainment, Eskil Brøndbo til VG.

Les også: ABBA sammen på scenen

– D.D.E. har bokstavelig talt fått en «flying start» på den 25. sommerturnéen og gleder seg nå stort til å besøke resten av landet, konluderer bandet i sin pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder