HAR FÅTT NOK: Alicia Keys har gått sammen med 22 andre artister i et opprop mot politivold. Foto: Danny Moloshok Reuters

Superstjerner med kraftfullt opprop mot politivold

Alicia Keys har samlet et stjernelag i kampen mot politivold.

Artisten Alicia Keys leder an i en ny, kraftfull video mot politiets drap av svarte i USA. Med på laget har hun superstjerner som Beyoncé, Rihanna, Chris Rock, Pharell, Pink og Bono.

Videoen har tittelen «23 måter man kan bli drept på hvis man er svart i USA» og tar for seg 23 svarte dødsofre for politivold og hvordan de er blitt drept.
Den siste tiden har temaet politivold mot svarte fått stor oppmerksomhet verden over etter at to afroamerikanske menn ble skutt av politiet på to dager. Tusenvis av mennesker har også deltatt i demonstrasjoner.

Til sammen deltar 23 forskjellige artister i videoen som alle leser opp hver sin historie mens de stirrer direkte inn i kamera.

Forloveden skutt av politiet: – De dreper oss fordi de er svarte

Kampanjen, som ble lansert onsdag, har også tilhørende Twitter-emneknagg #23ways som på kort tid har blitt svært populær.

I slutten av videoen forteller Keys at «tiden er inne for endring», og legger til:
– Vi krever radikal endring for å bedre den lange historien med systematisk rasisme slik at alle amerikanere har like rettigheter til å leve og være lykkelige.

Målet med kampanjevideoen er å samle 100.000 underskrifter for å sende dem president Obama og kongressen. Om målet på 100.000 underskrifter blir nådd krever at Det hvite hus gir en respons, ifølge videoen.

– Endre følelsene og frustrasjonene dine til handlinger, skriver Keys på Instagram.


VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder