«COLDGATE»: Coldplay har vært et av 2000-tallets mestselgende band. Nå samarbeider de med norske Stargate. Foto: WARNER Foto: ,

Coldplay lager plate med Stargate

Et av verdens største rockband får norsk hjelp på sitt
syvende studioalbum.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Coldplay har lenge vært sertifiserte norgesvenner, noe som ble understreket tidligere denne uken, da bandets frontmann Chris Martin hyllet 30-årsdagen for a-has debutalbum.

Nå knytter de britiske millionselgerne enda tettere bånd til Norge.

VG har fått bekreftet at Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksen, bedre kjent som Stargate, er produsenter på det kommende Coldplay-albumet, som har fått tittelen «A Head Full Of Dreams».

Platen skal etter alt å dømme slippes i løpet av de nærmeste månedene, men slippdato er ikke bekreftet i skrivende stund.

Chris Martin skal imidlertid ha gjort det klart at bandet kommer til å legge ut på turné med denne platen, i motsetning til hva de gjorde i kjølvannet av fjorårets «Ghost Stories».

Sistnevnte album sørget for at Spotify erklærte Coldplay som verdens mest streamede band i 2014.

«STARPLAY»: Tor Erik Hermansen (t.v.) og Mikkel Storleer Eriksen er tidenes mestselgende norske popentreprenører. Nå utvider de klientlisten med britiske Coldplay. Foto: AXEL ÖBERG Foto: ,

Samarbeidet viser muligens at Stargate er i ferd med å utvide horisonten musikalsk; i hovedsak er det urban, R&B- og hip hop-influert pop de har herjet verdens hitlister med de siste ti årene, med artister som Rihanna, Beyoncé og Katy Perry – nok en norgesvenn – på CV'en.

Den norske duoen står bak ti nummer én-hits på USAs offisielle hitliste, Billboard Hot 100.

Omfanget av samarbeidet mellom Stargate og Coldplay er ikke kjent. Ifølge VGs kilder har bandet oppholdt seg en god del i Stargates studio i Los Angeles det siste halvåret.

Partene har imidlertid hatt med hverandre å gjøre tidligere: I desember 2014 slapp Coldplay låten «Miracles», delvis produsert av Stargate, som en del av filmmusikken til det Angelina Jolie-regisserte krigsdramaet «Unbroken».

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra Stargate til denne saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder