Marcus & Martinus' nye album går rett til topps i Norge og Sverige

MUSIKK

Første gang på fem år at norske artister gjør bragden – som kun er gjort én gang tidligere.

Publisert: Oppdatert: 11.11.16 17:37

Dagen før de 14 år gamle tvillingene skal spille for to utsolgte Oslo Spektrum går «Together» i dag rett inn på førsteplass på Norges offisielle albumliste, VG-lista.

Albumet går også rett til topps på den svenske albumlisten.

Ingen norsk artist har toppet begge disse listene siden Ane Brun i 2011. Kygo måtte nøye seg med annenplass i Sverige tidligere i år.

Ane Brun-platen var dessuten den første norske som klarte det etter første uke i salg, slik Marcus & Martinus-albumet også gjør nå.

Ifølge plateselskapet Sony går «Together» inn på sjetteplass i Finland.

Les VGs anmeldelse av «Together» HER!

– Vi er utrolig glade for at så mange kjøper albumet vårt i Norge. Og tenk, førsteplass i Sverige også. Vi vil bare si tusen takk til alle, jubler listetopperne.

– Utrolig gøy å se at så mange elsker musikken og kjøper albumet som Marcus og Martinus har jobbet så mye og lenge med, sier duoens manager Jon F. Leiulfsrud.

Debutplaten, norskspråklige «Hei», brukte 35 uker på å nå førsteplassen i Norge, men da klistret den seg også fast på VG-listas Topp 10. Fremdeles ligger den og vaker rett under tiendeplassen.

Sjekk: Disse vant årets MGPjr

Også i Sverige, Danmark og Finland har det vært hysteriske tilstander rundt tvillingene fra Trofors dette året.

På Liseberg i Gøteborg skapte de i sommer det komplette kaos – det samme skjedde på Gröna Lund i Stockholm som måtte stenge portene etter pågangen fra Marcus & Martinus-fans.

Les også: Marcus & Martinus solgte ut Spektrum på to timer

Nylig kom det en bok om tvillingene, og snart blir det både kinofilm og tv-serie om det største norske popfenomenet på lange tider.

Dokumentarfilmen har premiere 20. januar neste år, mens det fredag ble opplyst fra TVNorge at høstens nettserie om Marcus & Martinus blir etterfulgt av en lineær serie om brødrene Gunnarsen.

Her kan du lese mer om