NYTT ALBUM: Slik fremstår Madonna på sitt nye platecover. Foto:Platecover og Reuters,

Madonna sier unnskyld

- men fortsetter med å poste omstridte bilder

Madonna bruker bilder av Martin Luther King Jr, Nelson Mandela og Bob Marley for å reklamere for sin nye plate - og får så hatten passer.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

På sitt kommende album «Rebel Heart» poserer Madonna med bånd rundt ansiktet. Dette har inspirert en rekke tilhengere til å lage tilsvarende bilder av de nevnte avdøde legendene med flere, som prinsesse Diana og John Lennon - alle med bånd over ansiktene.

- Respektløst

Madonna har postet bildene videre på både Facebook, Twitter og Instagram, og kommentarene under bildene viser at dette faller mange tungt for brystet. Madonna blir beskyldt for å fornærme de andre som er avbildet. Hun anklages også for rasisme - og for å bruke andre kjente navn i markedsføringen av sitt eget produkt. Mange kommenterer at de synes det er usmakelig at popveteranen ser ut til å sidestille seg selv med store menneskerettighetsforkjempere.

«Nå har hun gått for langt», «smakløst» og «respektløst» er ord som går igjen.

Fox News og andre store medier som The Telegraph og USA Today omtaler kontroversen.

FORSVARER SEG: Madonna - her på et bilde fra en tid tilbake. Foto:Getty,

Forklarer

Nå sier Madonna unnskyld - på sin egen Facebook-side. Hun nekter imidlertid konsekvent for å ha hatt dårlige hensikter og holder i skrivende stund på med å poste enda flere bilder av det omstridte slaget.

«Jeg beklager. Jeg sammenligner ikke meg selv med noen. Jeg beundrer og anerkjenner Rebel Hearts. Dette er hverken en kriminell handling, en fornærmelse eller rasisime! Jeg gjorde det også med Michael Jackson, Frida Kahlo og Marilyn Monroe», skriver popdronningen i meldingen.

Hun legger til:

«Sier jeg at jeg er dem? NEI. Jeg sier at de Rebel Hearts også. Og jeg gjorde det ikke. Fansen min gjorde det. Og jeg bare postet disse bildene videre. Fansen min er ikke rasister heller. Hvis de putter meg i samme kategori som disse andre menneskene, sier jeg takk. Jeg er smigret» skriver 56-åringen og føyer til at hun en dag håper å kunne leve opp til hva disse menneskene oppnådde i livene sine.

Albumet, som er det 13. fra Madonna, slippes i løpet av nyåret.

LES OGSÅ:Nye låter utgitt i all hast etter lekkasje

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder