KRANGEL I RETTEN: Mandag ble det bestemt at James Spears (t.v.) fortsatt skal være verge for datteren. Moren til Britney Spears, Lynn (t.h.), var også til stedet under høringen. Foto: AP

Britneys far forblir verge

Mer familiekrangel i retten i Los Angeles i går

(VG Nett) Faren til Britney Spears skal fortsatt bestemme over popstjernens midler. Det bestemte en domstol i Los Angeles mandag.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

James Spears er utnevnt som verge for Spears, og bestemmer dermed over datterens midler mens hun er til psykiatrisk vurdering på et sykehus, skriver nyhetsbyrået AP.

Avgjørelsen kom etter at advokat Adam Streisand mislyktes i å komme inn i saken som Britneys advokat. Ifølge Streisand hadde Britney via telefon ytret et sterkt ønske om en annen løsning.

- Hun (Britney) har til meg gitt sterkt uttrykk for at hun ikke ønsker sin far som verge. Med han som verge vil hun bare bli enda mer urolig og bekymret, sa Streisand.

Får ikke kontakte manageren

Retten avviste imidlertid Streisands forsøk på å representere Spears, og bestemte at James Spears forblir verge frem til en ny høring skal avholdes 14. februar.

Allerede fredag bestemte en domstol at faren skulle få bestemme over Spears midler midlertidig. Denne avgjørelsen ble altså stående etter mandagens høring, og retten bestemte også at en psykiater nå skal evaluere Britney Spears' kompetanse til å ta avgjørelser.

Retten bestemte også at Spears i tiden som kommer skal holde seg unna sin venn og manager over lang tid, Sam Lutfi.

Sangeren ble beordret til å ikke ha noe kontakt med Lutfi, og det ble spesifisert at hun ikke kan ringe han, sende tekstmeldinger eller kontakte han på andre måter. Ut av mandagens rettsmøte kom det også en rettslig kjennelse på at Lutfi må holde seg unna Spears.

Talsmann for retten, Allan Parachini, sa at besøksforbudet ikke er blitt gitt til Lutfi ennå, fordi han har nektet å samarbeide.

I en tekstmelding til AP skriver Lutfi:

- Jeg har ingen problemer med at noen skriver noe negativt om meg. Mitt image er ikke en bekymring, men det er hennes.

Ble intervjuet på sykehuset

En advokat oppnevnt av retten, Samuel Ingham, fortalte mandag at han hadde intervjuet Spears på UCLA Medical Center søndag. Hans konklusjon er at Spears ikke forstår rettshøringene som nå pågår, og at hun ikke har evnen til å ta imot råd.

Streisand argumenterte med at hun ikke hadde fått beskjed om at Ingham skulle intervjue Spears, og at han dukket opp på sykehuset uten forvarsel.

Vivian Thoresen, advokat for James Spears, sa i retten at hans klient burde forbli verge fordi datteren er svært forvirret.

- Han er ikke her for å ta over hennes verdier. Han er her for å skaffe henne medisinsk hjelp. Han er her for å ta over mens hun blir bedre, sa Thoresen på vegne av James Spears.

I tillegg til konflikten rundt hvem som skal bestemme over Britney Spears eiendeler, er popstjernen i en konflikt med eks-mannen Kevin Federline over hvem som skal ha foreldretten til deres to barn.

Det skulle ha vært en høring i den saken mandag, men den ble utsatt fordi Spears er på sykehuset.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder