PARAPLY-SUKSESS: Rihanna har toppet lister denne sommeren med monsterhiten «Umbrella». Foto: REUTERS

Rihanna topper listene verden over i sommer: - Elsker å jobbe med Stargate

NEW YORK (VG) R&B-kometen Rihanna (19) takker norske Stargate for at hun har funnet sin nye, opprørske side.

Kim Riseth
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Nå topper tenåringsartisten listene verden over med hjelp fra den norske produsentduoen Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen.

- Jeg elsker å arbeide med dem. De har laget sanger til meg før, men nå var de med helt fra starten og laget sanger spesielt for meg, forklarer Rihanna.

Etter å ha vunnet en rekke skjønnhets- og talentkonkurranser i hjemlandet Barbados, ble hun som 15-åring oppdaget av en musikkprodusent på ferietur i øystaten, og tatt inn i stallen til Jay-Z i Def Jam Records. Nå har hun sluppet tre album på under to år, med «Good Girl Gone Bad» som kom ut i begynnelsen av måneden.

- Det er utrolig overveldende hvor stor suksess jeg har hatt. Noen ganger må jeg tvinge meg selv til å sette meg ned og reflektere over det. Jeg kan ikke helt tro at jeg faktisk lever ut drømmen min. Det er fullstendig vilt, sier Rihanna til VG.

Forsikret leggene

Den langbeinte artisten har angivelig forsikret leggene for en million dollar, og har sponsoravtaler med Gillette, Nike og J.C. Penney. Hun tar imot VG med nyklipt, kort hår og et smykke formet som en liten gullrevolver rundt halsen.

- Livet mitt er definitivt forandret. Jeg har ikke så mye privatliv lenger. Folk har store forventninger til meg. Det minste tabbe blir blåst voldsomt opp. Men jeg har vokst veldig. Jeg er mye tryggere, ansvarlig og moden. Jeg må tenke mye mer som en voksen nå, sier Rihanna.

Hun sier hun har en million guttevenner, og trives bedre i selskap med dem enn jenter, men kjæreste har hun ikke tid til.

- Nei, jeg har ingen kjæreste nå, sier Rihanna.

Hot duo

På det siste albumet samarbeidet hun med Timbaland, Justin Timberlake og Ne-Yo, foruten Jay-Z og Stargate.

- Dette er første gangen jeg sitter med dem ansikt til ansikt i studio. De lagde noen utrolige sanger. Det hele var veldig spontant, sier Rihanna.

Hun er fortsatt forundret over at en norsk duo er blant de hotteste i R&B-industrien.

- Det er rart å se to hvite fyrer fra Norge lage urbane hits, ler Rihanna.

- Når du hører musikken og ser dem hadde du aldri trodd at det var de som sto bak. Men de vet hvordan de skal lage skikkelige sanger, ikke bare rytmer. De kan å produsere. De gjør alt selv. Det er veldig sjeldent å jobbe med noen som er både egne sangskrivere og produsenter, mener Rihanna.

Stargate var involvert på låtene «Don't Stop The Music», «Hate That I Love You» og tittelsporet «Good Girl Gone Bad»

Hun opptrådte i Norge under Nobel-konserten i desember.

- Det å stå der på scenen med alle de forskjellige artistene var en ære og fornøyelse, utrolig kult og veldig uventet. Jeg hadde ikke akkurat trodd det for to år siden, sier Rihanna.

Hun planlegger en Europa-turné i sommer. - Jeg skal absolutt komme innom Norge, lover Rihanna.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder