DØD: Isaac Hayes ble 65 år. Foto: AP

Isaac Hayes døde av slag

(VG Nett) Politiet kunngjør nå dødsårsaken til den verdensberømte musikeren Isaac Hayes.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
The Official Isaac Hayes Online StoreIsaac Hayes

Isaac Hayes, som også var skuespiller, ble funnet død i hjemmet sitt i Memphis søndag kveld. Den Grammy-belønte stjernen ble 65 år gammel.

Inntil i natt var dødsårsaken ukjent, men nå opplyser polititalsmann Steve Schular til amerikanske medier at superstjernen døde av slag. Det skal ikke være foretatt noen obduksjon.

Høyt blodtrykk

Hayes' familielege David Kraus skal ha fylt ut sykehusrapporten, skriver nyhetsbyrået AP. Kraus skal tidligere ha behandlet Hayes for høyt blodtrykk.

I 2006 var Hayes innlagt på sykehus på grunn av utmattelse.

Det var et familiemedlem som for tre dager siden fant Hayes liggende urørlig på gulvet ved siden av en tredemølle. Han ble like etter erklært død på sykehuset.

Minnestund

Familien planlegger en minnestund for Hayes førstkommende mandag i Cordova.

«Han var et ikon for mange, men for oss var han ektemann, pappa og venn. Vi vil for alltid savne hans kjærlighet, klokskap, humor og hans vekjente omsorg og stemme», lød det i en uttalelse fra de etterlatte i går.

Hayes jobbet både som plateprodusent og artist. Hans kanskje mest berømte prestasjon er filmmusikken til «Shaft», som han mottok en Oscar-statuett og to Grammy-priser for.

DISKUTÉR:

Hayes er også kjent kjent for rollen som Chef i den animerte komiserien «South Park». Hayes forlot serien i protest i 2006 etter en episode der serieskaperne harselerte med trosretningen hans, Scientologien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder