POPAKTUELL: Britney (29), slik hun fremstår rundt det nye singleslippet. Foto: Sony

Solid opptur for Britney

(VG Nett) Britney Spears (29) har gått på smell etter smell, men kan nå fryde seg over en skikkelig revansj.

Artikkelen er over ni år gammel

Britney Spears

Den skandaleombruste, amerikanske popprinsessen føk denne uken rett inn på førsteplassen av hitlista i USA. Singlen «Hold It Against Me» er den første fra Britney på snart to år.

Se Billboard Top 100

Historisk

Førsteplassen innebærer også en milepæl for 29-åringen, skriver MTV . Britney er nemlig med dette den andre artisten i listas 52 år lange historie som for andre gang kan skilte med en listetopp første uken i salg. Første gang var i 2009 med låten «3».

Britney har toppet Billboard Top 100 også tidligere, men de gangene har hun først plassert seg lavere for så å klatre til topps etter hvert. Kun Mariah Carey (41) kan skilte med flere førsteuke-topper enn Britney, totalt tre.

Britneys ferske førsteplass vekker også oppsikt med tanke på at sangeren ikke har gjort noe promo før lanseringen.

«Hold It Against Me» (hør låten på YouTube ) har også satt salgsrekord. Aldri før har en kvinnelig soloartist solgt så mange eksemplarer på bare én uke. Med Britneys 411.000 nedlastinger må countryprinsessen Taylor Swift (20) se seg slått. Swifts «Today Was A Fairytale» solgte 325.000 eksemplarer for ett år siden, og har hatt rekorden siden.

Grammy-spekulasjoner

Datoen for når Britney lanserer albumet sitt, er ikke kjent. Stjernen har tidligere uttalt at hun håper på et slipp i mars.

Det har vært spekulert heftig i hvorvidt Britney vil gå på scenen med sin nye låt under Grammy Awards i Los Angeles 13. februar. Så langt er hun ikke kunngjort som trekkplaster under det som er årets aller største musikkprisutdeling. Britney har ikke opptrådt offentlig på halvannet år.

Om hun møter opp på Grammy, så er det uten vinnersjanser. Den nye låten ble lansert altfor sent til å være med i kampen om nominasjonene.

Mange nedturer

De siste årene har popprinsessen helst figurert i spaltene i forbindelse med kollapser, skandaler og foreldretvister. Fortsatt er det faren som har ansvaret for å styre Britneys formue, etter at retten umyndiggjorde superstjernen for noen år tilbake.

Britney, som også da ble fratatt omsorgen for sine to små sønner, har siden fått avtale om delt omsorg med eksmannen Kevin Federline. Den siste tiden har artisten ligget lavt i terrenget. Hun styrer gjerne unna de største kjendisfestene, og har tilbrakt mye tid i helsestudio for å bygge seg opp igjen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder