FØR OG NÅ: Malin Reitan i 2005, og i 2011. Foto: VG/Ronny Danielsen
FØR OG NÅ: Malin Reitan i 2005, og i 2011. Foto: VG/Ronny Danielsen

Malin Reitan gjør MGP-comeback

MUSIKK

(VG Nett) To artister er klare for Melodi Grand Prix.

Publisert: Oppdatert: 28.10.11 18:48

Navnene på to av de 24 deltakerne til neste års Melodi Grand Prix . er offentliggjort i dag. Ett av navnene bør klinge kjent for MGP-fans.

Vinnereren fra MGP Jr i 2005, Malin Reitan er nemlig klar for et comeback, nå blant de voksne.

Reitan kom på tredjeplass i den internasjonale finalen det samme året, og etter den tid har hun gitt ut fem plater, som har solgt til gull og platina. Malin er blitt 16 år, og vant Spellemannprisen i 2009, som tidenes yngste.

Overrasket

Malin Reitan ble overrasket på Bratsberg gård av tre gode venninner og MGP-general Per Sundnes.

- Vi hadde bare avtalt å ri oss en tur for å kose oss, så plutselig dukker det opp flere kameraer og ballonger midt ute på jordet. Og så hører jeg stemmen til Per som roper: Malin - du er med i MGP 2012! Jeg fikk verdens beste sjokk, forteller Malin.

Gruppen Irresistible fra Sør-Trøndelag er den andre deltakeren som blir kjent i dag. Gruppen var med i TV2-programmet X-Faktor, og havnet blant de ti beste i talentkonkurransen.

Gruppen består utelukkende av jenter, og er for tiden i studio for å spille inn sitt første album. Irrestistible har også allerede møtt interesse fra plateselskap i både Nederland, Tyskland og Belgia.

-Dette var den beste nyheten vi kunne få! Tenk om vi hadde visst at vi skal få være med i MGP 2012 da vi våknet i morges! er trøndernes kommentar i følge NRK.

Her kan du lese mer om