Tok farvel med Gately

(VG Nett) Familie og venner tok lørdag et siste farvel med avdøde Stephen Gately i kirken Laurence O'Toole i Dublin.

  • Marthe Haugdal

Hans ektefelle Andrew Cowles, Boyzone-manager Louis Walsh, de fire resterende Boyzone-medlemmene, flere medlemmer fra Westlife og Elton Johns partner David Furnish er blant de som fulgte boyband-sangeren til sitt siste hvilested.

Samtidig samlet over 3000 fans seg i gatene i området der Stephen Gately (33) vokste opp, skriver Sky News.

VGTV:Her bærer Boyzone kisten til begravelsen

- Det er en vanskelig dag, men vi er nødt til å hylle hans liv. Det er en utrolig atmosfære i kirken. Alle hans venner er der, hans familie er der, og det er akkurat slik som han ville ønsket det. Han var en fantastisk person, sier Boyzone-manager Louis Walsh til ITN.

Boyzone-medlemmene Ronan Keating, Keith Duffy, Mikey Graham og Shane Lynch skal ha sunget «In This Life» i kirken under begravelsen, etter et ønske fra Gatelys mor Margaret.

Den irske sangeren Tony Kenny skal ha sunget sangen «My Son».

Det skal være bestemt at Gately vil bli kremert ved Glasnevin Cemetery før 450 inviterte gjester samles på hotellet Four Seasons i Dublin.

Overnattet med sin avdøde venn

Forbi sørgende fans ble kisten til avdøde Gately fraktet gjennom Dublins gater fredag, før den endte i kirken Laurence O'Toole.

VGTV:Boyzone følger Gately til graven

DØDE: VG møtte Stepen Gately i 2000 på Grand Hotell i Oslo. Foto: Espen Braata/ VG

Natt til lørdag skal de fire resterende Boyzone-medlemmene ha overnattet i kirken med Gately.

- De var som hans fire fedre, og de skal ta vare på ham og være med ham helt til vi skal gi ham den beste avskjeden lørdag, sa Bayzone-manager Louis Walsh til Sky News tidligere i uken.

Tung uke

Det skal ha vært en sorgtung uke for boybandmedlemmene som fløy til ferieøyen Mallorca like etter Gately ble funnet død i feriehuset sitt forrige lørdag.

For å hylle sin avdøde venn skal alle i det irske boybandet ha tatovert 76, året da Stephen Gately ble født, og 09, året han døde, på kroppen.

Les også:Boyzone hyller sin avdøde venn med tatovering

Tatoveringen kunne ses på overarmen til Ronan Keating og på hånden til Shane Lynch da de fire fredag ankom flyplassen på Mallorca for å følge sin avdøde venn fra ferieøyen tilbake til Irland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ FLYPLASSEN: Ronan Keatings (t.v.) og Shane Lynchs (t.h.) tatoveringer kunne ses da de fire resterende Boyzone-medlemmene fløy fra Mallorca til Dublin med avdøde Stephen Gately fredag. Foto: Reuters

En bulgarer (25), som Gately og ektefellen Andrew Cowles (31) hadde møtt på nattklubb kvelden før, fant Gately død på sofaen i feriehuset på Mallorca forrige lørdag.

- Døde av væske i lungene

Obduksjonsresultatet viser at Boyzone-stjernen døde av væske i lungene.

VGTV:Gately døde av «naturlige årsaker»

Tirsdag kveld ble det holdt en minnestund for Gately, der blant annet hans sønderknuste ektemann, Andrew Cowles, tok farvel med Gately.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder