MGP-FINALISTER: Åste og Rikke har gått på en smell før MGP-finalen. Foto: Marius Knutsen

MGP-Åste syk - Rikke synger alene på brudeshow

- Forlot arrangementet oppløst i tårer

(VG Nett) Kun to dager før MGP-finalen i Oslo Spektrum har Åste Sem blitt skikkelig dårlig. Det stikker kjepper i hjulene for duoen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Duoen Åste og Rikke vant den aller førsten delfinalen i Melodi Grand Prix, og lørdag er det duket for endelig oppgjøret når de møter samtlige finalister i Oslos storstue.

Har spydd hele dagen

Derfor er det en skikkelig strek i regningen at Åste har fått omgangssyke i dag. Hun og Rikke skulle opptre sammen under et brudeshow i Oslo i kveld, torsdag, men Åste måtte reise hjem bare minutter før showstart.

- Åste dro hjem oppløst i tårer. Det begynte i natt. Hun har spydd i ett sett og er ordentlig, ordentlig dårlig. Likevel har hun vært så utrolig tapper. Åste holdt ut i det lengste, mens hun spydde i en bøtte her i lokalet, sier Rikke til VG Nett like før hun må fremføre MGP-låten «Not That Easy» helt alene.

Gråt av skuffelse

- Åste ønsket i det aller lengste å gjennomføre, men nå sitter hun i en taxi - med en spypose - og er på vei hjem. Hun var så lei seg. Det betyr jo så mye for henne å fullføre, sier venninnen og forklarer at Åste selv ikke orker å snakke.

- Hun lå på bakrommet her og prøvde å sove litt med noen jakker over seg.

Tygger på ingefær

Rikke har sterk medfølelse med duettpartneren.

- Midt oppe i dette er Åste redd for at jeg skal bli sint på henne - fordi hun er syk. Men jeg har jo bare forferdelig vondt av henne. Hun har blitt gråere og gråere i ansiktet i hele dag, forklarer Rikke.

- Er du redd for å bli smittet selv, like før MGP-finalen?

- Ja, det er klart jeg tenker på det. Men jeg går rundt med antibak'en min og tygger på en ingefær. Og jeg drikker te. Jeg nekter å bli syk. Vi skal til Spektrum lørdag, og vi skal gi jernet, lyder det fra Rikke.

Planen er at Åste og Rikke skal kunne stille på gjennomgangsprøver i Spektrum i morgen, sammen med alle de andre håpefulle.

Rikke forklarer at de til nå kun hatt vanlige sommerfugler i magen, og at Åstes sykdom sørger for mer spenning enn de trenger.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNIGNSNYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder