KJEMPER MOT HVERANDRE: Britney Spears (25) kan miste omsorgen for sønnene Jayden James (1) og Sean Preston (2), som hun har sammen med Kevin Federline (29). Foto: AP

Britney skal narkotestes

(VG Nett) Dommeren i barnefordelingssaken mellom Britney Spears (25) og Kevin Federline (29) har bestemt at Britney skal narko- og alkotestes to ganger i uken.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Britney Spears

Det stormer voldsomt rundt den amerikanske popprinsessen. Mandag - samme dag som både Britneys advokat og manager sa opp jobben - skal dommeren ha forkynt for Britney og Kevin at det skal føres oppsyn med deres alkohol- og narkotikavaner.

Britney og Kevin - som nå kjemper om hvem sm skal ha hovedomsorgen for sønnene på ett og to år - nektes ifølge rettspapirene å innta rusmidler i barnas nærvær. Hver av dem er også pålagt å være helt rusfri i 12 timer før de skal ha barna.

Bare Britney testes

Mens Kevin kun må forholde seg til påbudet, er Britney pålagt å testes. To ganger i uken - på tilfeldig utvalgte dager og klokkeslett - vil popstjernen måtte bevise at hun ikke er påvirket av hverken alkohol eller narkotika.

Skal vurderes

Dommeren har også bestemt at Britney skal ha tilsyn av en foreldreveileder åtte timer i uken. Denne veilederen skal melde tilbake til myndighetene hvorvidt 25-åringen mestrer morsrollen eller ikke.

En av Britneys tidligere livvakter møtte mandag til høring for å vitne om at han ved flere anledninger angivelig har vært vitne til at Britney har vært ruset på narko mens hun har hatt barna. Dommeren valgte imidlertid å nekte livvakten å forklare seg - uvisst av hvilken årsak.

- Vanemønster

«Basert på fremlagte bevis finner retten at Spears har utviklet et vanemønster ved jevnlig bruk av stoff og alkohol», lyder det i dokumentene fra dommer Scott M. Gordon ifølge nyhetsbyrået AP.

GREPA TAK: Britney tar tak i skrittet på en av sine mannlige dansere under det omstridte MTV-showet nylig. Foto: AFP

Britney og Kevin giftet seg i oktober 2004. Hun søkte om skilsmisse i november i fjor, og i juli i år var skilsmissen et faktum. De har til nå hatt delt omsorg for sine to sønner, men Kevin krever å få utvidet omsorgen til 70 prosent, fordi han mener eks-kona ikke er skikket til å ha så stor del av omsorgen.

Forbys å baktale

Ifølge rettspapirene forbys Britney og Kevin å snakke nedsettende mot hverandre foran barna. De har også fått forbud mot fysisk disiplinering av guttene.

Omstridt show

Britney gjorde et halvhjertet forsøk på musikalsk comeback for halvannen uke siden da hun fremførte sin nye single «Gimme More» på MTV-scenen. Opptredenen har blitt mottatt med både slakt og medlidenhet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder