FORLATER STUDIO: Jahn Teigen har lagt ned studiodriften på Aker Brygge. Foto: Trond Solberg
FORLATER STUDIO: Jahn Teigen har lagt ned studiodriften på Aker Brygge. Foto: Trond Solberg

Nedtur for Teigen

La ned Aker Brygge-studio

MUSIKK

Jahn Teigen (56) har tapt store beløp på Teigen Studio på Aker Brygge. Nå er studioet og talentspeiderfirmaet lagt på is.

Publisert: Oppdatert: 20.09.06 08:28

Siden 2001 har Jahn Teigen drevet talentjakt og studio på Aker Brygge. Men i fjor la han ned driften, og nå har Teigen meldt flytting til Sverige.

Regnskapet for i fjor viser at selskapet Jahn Teigen AS gikk med et underskudd på 240000 kroner. Omsetningen ble halvert fra 3,2 millioner kroner i 2004 til 1,5 millioner i fjor.

«Selskapet hadde et svakt år i fjor med et vesentlig underskudd. Dette skyldes at studiovirksomheten ble avviklet i de nåværende lokalene og nytt studio er ennå ikke etablert. Selskapet vil vurdere ulike alternativer for etablering i 2006,» skriver Jahn Teigen i årsberetningen.

Skutt inn penger

Teigens selskap hadde ved årsskiftet en negativ egenkapital på 54000 kroner og samlet gjeld på 1,2 millioner kroner. Jahn Teigen har personlig skutt inn penger i selskapet for å holde det gående - noe han akter å fortsette med.

I tillegg til studioinntekter, har Teigen tjent penger på å finne nye artister. Tranceartisten Caroline «Dina» Kongerud startet sin karriere i stallen til Teigen.

- Jeg rydder opp i mitt eget liv, etter gjenforeninger de siste ti årene med Popol Ace, Prima Vera, Anita og «Stjerner i sikte». Og jeg har lagt Teigen Studio på is. Etter å ha brukt fem millioner av egne penger til å hjelpe andre, må jeg hjelpe meg selv, sa Jahn Teigen til Dagbladet tidligere i år. Nå har 56-åringen bladd opp drøyt 4,6 millioner kroner for den berømte Klockaregården mellom Ingelstorp og Valleberg i Ystad i Sverige.

- I Norge sier alle over fem år «god dag» til meg når jeg beveger meg utendørs. Jeg vil ha litt fred og ro og frihet, sa artisten til Ystads Allehanda nylig.