Matt Drudge mener pressen utelater avgjørende vitnemål

Michael Jackson forlater rettssalen i Santa Maria tirsdag sammen med sin bror Jackie. I forgrunnen ser du moren til popstjernen. Foto: AP

- Jackson blir forhåndsdømt av mediene

(VG Nett) Innrømmelser av løgn og avsløringer om pengeavtaler med medier er bare noe av det som har kommet frem i Michael Jackson-rettssaken den siste uken.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Den anerkjente internettspaltisten Matt Drudge er rasende over det han mener er urettferdig behandling av popstjernen.

- Kjente reportere i de store TV-kanalene har jo dømt ham allerede, sier Drudge.

Han er også oppgitt over det han beskriver som forakt for retten av aktoratets vitner.

- Er det lov til å lyve i retten i dag? Det kan virke sånn på Tom Sneddons (distriktsadvokat) vitner. Folk lyver jo i retten i denne saken, sier Drudge, som denne uken intervjuet Fox News-journalisten Roger Friedman i sitt radioprogram i USA.

Fikk tilbud fra tabloidaviser

Friedman har mange kilder i Jackson-miljøet og rapporterer daglig fra rettssalen med det han selv betegner som et annerledes syn på saken. Han har lenge vært meget kritisk til Jackson, men den siste tiden har han stilt store spørsmålstegn ved distriktsadvokat Tom Sneddon og hans vitner.

Juryen fikk tirsdag se stefaren til gutten som står bak de ferskeste påstandene om seksuelt misbruk av Michael Jackson. Etter at han forklarte seg stiller Friedman spørsmål ved om han fortalte hele sannheten.

Mannen fortalte under ed at han ikke var i nærheten av å selge en historie til de to britiske reporterne David Gardner og Alec Byrne fra The Daily Mail i februar 2003. I stedet hevder han at han avslo et tilbud på 15.000 dollar for en historie.

Ifølge Friedman fikk The Daily Mail etter hvert historien, og den sto på trykk i avisen lørdag 9. februar 2003. Dagen etter ble den brukt i den australske utgaven av avisen. Guttens mor og hennes venn Jamie Masada var siter i et intervju som omhandlet deres meget gode forhold til Jackson.

Dette var kort tid etter at familien ble kjent på den omstridte Martin Bashir-dokumentaren Living with Michael Jackson. Det var denne dokumentaren som virkelig satte fart i anklagene mot popstjernen.

Det ble aldri betalt noen pengesum for artikkelen - til tross for at summen på 15.000 dollar ble forhandlet frem til å bli mye høyere. Ifølge Friedman skal det ha vært heftige forhandlinger før det ble bestemt at historien ikke var verdt noen penger.

Da de to journalistene skulle oppsøke guttens mor og stefaren for å snakke om pengeavtalen var de forsvunnet. Friedman mener dette er en svært viktig brikke i det store puslespillet fordi det aldri har kommet frem hvorfor Michael Jackson ville at familien til gutten plutselig måtte komme til Miami. Han mener årsaken nå viser seg å være at han hadde fått beskjed om at tabloidene nok en gang hadde kommet med pengetilbud til vennene hans og at de var sårbare for nye tilbud.

Friedman har også omtalt tidligere omtalt lydopptak gjort under et møte mellom tabloidavisen The Enquirer og faren til to gutter som bodde sammen med Jackson på slutten av 1980-tallet. Avisen skal ha tilbudt om lag 200.000 dollar for løgner om Jackson.

Provosert

I vitneboksen tirsdag fortalte stefaren til gutten som står bak påstandene i den pågående rettssaken, at han endret oppførsel etter oppholdene på Neverland.

- Han hadde blitt slem. Han brukte stygge ord, noe han aldri hadde gjort tidligere. Han oppførte seg også ganske frekt, fortalte stefaren. CBS' juridiske ekspert Andrew Cohen mener disse uttalelsene skader Jacksons sak.

- Et av de store problemene for Jackson er at vitne etter vitne har fortalt om hvordan oppførselen til disse unge guttene endret seg. Det blir forsvaret nødt til å forklare, mener Cohen.

Matt Drudge mener i motsetning til mange eksperter og kommentatorer at det som har skjedd i retten i Santa Maria den siste tiden vil hjelpe Jackson til frikjennelse.

De siste ukene har anklager fra starten av 1990-tallet vært tema i Jackson-saken. En av fem gutter som skal ha blitt misbrukt av Jackson er en gutt som mottok 20 millioner dollar fra popstjernen i en avtale utenfor rettssystemet. Spesielt denne saken provoserer Matt Drudge fordi mediene aldri forteller at guttens påstander faktisk ble lagt frem for en storjury i 1993.

- Det stemmer. De hørte påstandene og vurderte det dit hen at det ikke var grunnlag for en sak mot Michael Jackson, bekrefter Roger Friedman.

Innrømmet løgn

Da Michael Jacksons mor forlot rettssalen under et av vitnemålene i forrige uke, rapporterte en hel verden at hun gikk fordi hun ikke orket å høre på forklaringene.

Sannheten var at hun måtte på toalettet - noe hun understreket i en pressemelding noen dager etter at historien spant av gårde.

- Hører dere det? spør Matt Drudge navngitte amerikanske kjendisreportere under sitt radioprogram.

- Mennesker må faktisk gå på do i blant, fortsetter en oppgitt Drudge.

Roger Friedman sier at det så langt bare har kommet frem at en rekke unge gutter har oppholdt seg på Neverland og at de sov med popstjernen. Men det er alt, mener Friedman.

- Krysseksaminasjonen har faktisk vært svært ødeleggende for vitnene. Ett vitne innrømmet faktisk at han løy om det meste.

- Spesielt torsdag i forrige uke var en dårlig dag for aktoratet. En sikkerhetsvakt fortalte en helt utrolig historie på morgenen. Alle løp ut av retten for å rapportere det som ble sagt, men de glemte helt å få med seg Thomas Mesereaus knusende krysseksaminasjon senere på dagen.

- Han hadde ti minutter på seg til å avsløre at dette vitnet ikke var troverdig. Det var de mest utrolige ti minuttene. Mesereau avslørte at denne mannen blant annet hadde solgt historier om Jackson og forsøkt å få penger fra popstjernen. Han er faktisk en av fire vitner som prøvde å saksøke Jackson for sextrakassering på 1990-tallet. Alle tapte sine saker.

- Mesereau spurte om han husket at han skyldte Jackson 1,6 millioner dollar. Svaret fra vitnet var at han ikke husket. Mesereau gjentok spørsmålet og virket oppgitt. Jeg ventet bare på at han skulle riste på hodet og spørre: Hvorfor er vi her?

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Jackson-anklagerens mor gråt i retten

 2. - Jackson-forsvaret kan avsløre flere løgner

 3. - Gråtende Jackson ba om å få sove med sønnen min...

 4. Michael Jackson-rettssaken: Juridiske eksperter slakter aktoratet

 5. Juyen fikk se dramatisk videobevis: Anklageren og familien forgudet Michael Jackson

Fra andre aviser

 1. Etterlyser beviser

  Aftenposten
 2. 15-åringen: Ingenting skjedde

  Aftenposten
 3. - Ikke Michaels sønn

  Bergens Tidende
 4. - Ikke Michaels sønn

  Fædrelandsvennen
 5. Gamle misbruk-anklager i saken mot Michael Jackson

  Aftenposten
 6. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no