Michael Jackson-rettssaken: Neverland-romanse kan knuse aktoratet

(VG Nett) Aktoratet i Michael Jackson-rettssaken opplever dårlige dager, og nå kan en romanse mellom det påståtte Jackson-offerets søster og en Neverland-ansatt gjøre det enda verre.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

AKTORATET SLITER: Michael Jackson har grunn til å smile. Foto: EPA

Forsvaret understreker at de ikke vil gå inn i detaljene rundt forholdet mellom de to, men hevder at Vivanco vil fortelle en rekke historier som strider mot uttalelsene til den nå 15 år gamle gutten som mener han ble seksuelt misbrukt av Jackson. Vivancos påstander vil også stride mot uttalelsene til de øvrige i familien til 15-åringen.

Ifølge forsvaret vil Vivanco si at søsteren fortalte ham at moren og hennes daværende ektemann "planla noe stort". Søsteren skal også ha kalt sin egen mor "psykotisk" til Vivanco.

Vivanco skal også ha observert det påståtte offeret og hans bror drikke alkohol på Neverland, samt lese seksuelle magasiner. Alt dette skjedde ifølge Vivanco uten at Jackson var til stede. Det står i sterk kontrast til 15-åringens vitnemål.

Vivanco vil også med flere ulike historier fortelle at han på ingen måte fikk inntrykk av at familien til det påståtte Jackson-offeret ble holdt på Neverland mot sin vilje. Det påståtte "fangenskapet" er en av tiltalepunktene mot Jackson.

Dersom dommer Rodney S. Melville tillater dette vitnet vil det være en stor seier for Jackson-teamet.

Forsvarte Jackson

Moren til det påståtte Jackson-offeret har tidligere sagt at hun ikke kjenner Vivanco. I tillegg til romansen mellom datteren og Neverland-medarbeideren, er det nå også blitt avslørt en rekke telefonsamtaler fra morens hus i LA til Vivanco etter at familien sier de kom seg unna Neverland.

Jackson-forsvaret vil trolig hevde at moren har løyet når hun har sagt at hun ikke kjente Vivanco.

Det er foreløpig usikkert når dommer Rodney S. Melville bestemmer seg om det oppsiktsvekkende vitnet skal tillates. Aktoratet har i andre prosesskrifter argumentert med at uttalelsene til dette vitnet ikke er troverdig.

Før helgen var det Jacksons tidligere advokat, Mark Geragos, som inntok vitneboksen. Han tok sin tidligere klient i forsvar og fortalte juryen at popstjernen har fortalt ham at han aldri misbrukte det påståtte offeret.

Geragos sa også at han lenge før Jackson ble tiltalt trodde familien planla å knekke popstjernen.

Flere kjendiser?

MTV-programlederen Wade Robson og Hollywood-stjernen Macaulay Culkin var de første kjendisene som forsvarte Jackson i vitneboksen - etterfulgt av den høyt profilerte advokaten Mark Geragos.

Michael Jackson-rettssaken fortsetter i dag, men forsvaret har ikke gjort det kjent hvem som skal vitne. Det som er sikkert er at man vil se en rekke kjendisvitner også i tiden som kommer.

Elizabeth Taylor er ventet, det samme er den trofaste Jackson-vennen Chris Tucker. Det blir også spekulert i om Jay Leno, som lenge har mobbet Jackson i sine talkshow, vil vitne til fordel for popstjernen.

Det er imidlertid ingen av disse som er i nærheten av statusen til hovedpersonen, Michael Jackson. Det er foreløpig usikkert om også han vil innta vitneboksen. I forrige uke fikk juryen likevel se Jackson snakke uavbrutt i tre timer.

Da fikk juryen se en tre timer lang video der Jackson fortalte om sitt eget liv, ryktene og en rekke andre myter som har oppstått rundt ham. Filmen ble laget av Jacksons personlige fotograf i forbindelse med Martin Bashir-dokumentaren "Living With Michael Jackson".

Jackson valgte å filme alt Bashir filmet for å være sikret mot et mulig komplott. Bashir-dokumentaren startet ganske riktig en storm mot popstjernen, og det hele endte med at han ga ut en eegn film kort tid etterpå.

Flere artikler

 1. Michael Jackson-rettssaken: Larry King får ikke vitne

 2. Jackson-seier i retten

 3. - Jackson-forsvaret kan avsløre flere løgner

 4. Juryen fikk se dramatisk Jackson-video

 5. - De var lykkelige på Neverland....

Fra andre aviser

 1. - Slikket sønnen min

  Aftenposten
 2. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 3. Nervøs Jackson venter på dommen

  Aftenposten
 4. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten
 5. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten
 6. Jackson-juryen får se politiavhør med 13-åring

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder