NY DAG I RETTEN: Michael Jackson (t.h.) ankommer retten i Santa Maria, California fredag sammen med sin far, Joe Jackson (t.v.), og mor, Katherine Jackson. Foto: EPA

Ingen flere vitner i Jackson-saken

(VG Nett) Michael Jacksons (46) forsvarerteam avsluttet overraskende bevisførselsen i saken i dag.

Morten Øverbye
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Etter at aktoratet i dag splite et videoopptak av et avhør med den fornærmede gutten i saken, var det ventet at forsvarerne ville kalle gutten og hans tilbake i vitneboksen for å kryssforhøre dem.

Men overraskende sa Jacksons forsvarer Thomas Mesereau at han ikke ønsket å kalle flere vitner.

Dermed kan sluttprosedyrene fra aktor og forsvarere trolig starte allerede på onsdag.

- Jeg sa nei

I avhørene, som ble gjort 6. juni 2003, forteller gutten etterforskerne hvordan han hadde blitt misbrukt av Jackson.

På videoopptakene fra avhørene kunne juryen i dag se hvordan gutten haltende forteller om det angivelige overgrepet, med mange av de samme ordene han brukte da han forklarte seg i vitneboksen.

Videoen viste gutten, i olabukser og en blå skjorte, sittende på en stol mens han forklarer seg. Innemellom smiler han, klør seg på armen eller fikler med en knapp på skjorten.

«Han tok hendene sine i buksen min. Han startet å masturbere meg,» sier gutten til etterforskerne, som ber ham fortsette forklaringen.

«Jeg sa til ham at jeg ikke ville gjøre det og han fortsatte. Jeg sa nei til ham.»

Siste vitne

Videoen ga ikke ny informasjon i forhold til det 15-åringen allerede har forklart i vitneboksen, men visningen av videoen betyr at gutten blir det siste vitnet juryen får høre før sluttprosedyrene. Etter avspillingen var det helt stille i rettsalen i Santa Maria, og da lysene ble slått på igjen, så flere jurymedlemmer taust ned i gulvet, skriver AP.

Jackson hadde ingen kommentar da han forlot rettsalen i ettermiddag, men allerede da han ankom rettslokalet tidligere i dag, var han tydelig sliten etter den lange rettsaken som nå går mot slutten.

Michael Jackson er tiltalt for å ha forgrepet seg på den da 13 år gamle gutten på Neverland i februar og mars 2003, for å ha skjenket ham alkohol, og for å ha holdt hans familie fanget på eiendommen og presset dem til å lage en video der de uttalte seg positivt om popstjernen. Ifølge aktoratet ble de presset til dette for å slå tilbake mot anklager i en TV-dokumentar om at Jackson sexmisbrukte barn som han lot overnatte i sin seng på Neverland.

46-åringen risikerer opptil 20 års fengsel dersom han blir funnet skyldig etter tiltalen.

- Tok tak i meg

På videoopptakene retten fikk se i dag, tar gutten stadig pauser i sin forklaring. Etterforskerne småsnakker litt med ham før de presser ham til å fortelle mer. Med bøyd hode beskriver gutten det angivelige overgrepet med lav stemme.

Han forteller at Jackson masturberte ham «fem ganger eller noe sånt» og presiserer etterpå at det var fem ganger eller mindre.

Da han forklarte seg i vitneboksen under rettsaken, sa gutten at han husket at Jackson masturberte ham to ganger, men at det kan ha vært flere ganger. Hans bror har vitnet at han så Jackson forgripe seg to ganger.

«Jeg garanterer deg at du vil føle deg bedre etter at du får det av brystet ditt,» sier etterforskeren.

Gutten puster da dypt inn og fortsetter etter en lang pause.

«Han sa at han ville vise meg hvordan jeg skulle masturbere,» sier han. «Jeg sa nei. Da sa han at han kunne gjøre det for meg.»

Gutten ser ned før han fortsetter.

«Han tok tak i meg.»

Etterforskeren spør hvor Jackson tok.

«Mitt private område,» sier gutten og beskriver deretter hvordan Jackson masturberte ham.

I avhøret sier gutten at Jackson skal ha fortalt ham at gutter må masturbere for å ikke bli gale. Han forteller også at det første overgrepet fant sted etter at han og Jackson hadde drukket.

«De siste dagene på Neverland.. ville han alltid at jeg skulle drikke,» sier han i avhøret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder