Michael Jackson på inn i retten i Santa Maria onsdag. Foto: EPA

Aktoratets siste uke med bevisføring: Vil legge frem nye sjokkpåstander om Jackson

(VG Nett) Nok en sjokkerende historie fra en tidligere sikkerhetsvakt kan bli et tema i aktoratets siste uke av bevisføringen mot Michael Jackson (46).

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Abdool hevder Michael Jackson ringte ham og spurte om han kunne hente en vaselinboks i en bil og ta den med til soverommet på Neverland.

Hvis Abdool får lov til å vitne vil han også påstå at Jackson hadde på seg pyjamas da han åpnet soveromsdøren for å ta imot vaselinboksen. Abdool hevder Jackson hadde ereksjon da han åpnet døren, og at gutten som i 1993 anklaget Jackson for seksuelle overgrep også var på soverommet.

Tapte søksmål mot Jackson

Jackson og hans forsvarere slår hardt tilbake i et annet prosesskrift, og hevder distriktsadvokat Tom Sneddon ikke har klart å legge frem en "god grunn" til at dette vitnet skal få komme til orde.

Kassim Abdool begynte å jobbe på Neverland Valley Ranch i 1991 og jobbet der frem til 1994. Han er en av flere ansatte som i 1997 tapte et søksmål mot Jackson. Han og flere andre ble også dømt til å betale popstjernen erstatning i et motsøksmål.

Jackson-forsvaret skriver i et prosesskrift at dette vitnemålet vil være av typen bevis "som er mer skadelig enn nyttig."

"Distriktsadvokaten har vært klar over disse påstandene i over 10 år. Av en eller annen grunn har ikke aktoratet tatt dette "beviset" med tidligere i rettssaken. Det heter at man helst skal introdusere et vitne 30 dager før rettssaken, eller umiddelbart etter at informasjonen blir kjent, så sant det ikke kan vises til en god grunn."

"Nå, midt i rettssaken, ønsker aktoratet å introdusere dette vitnet uten å oppgi en god grunn for hvorfor vitnet ikke ble introdusert 30 dager før rettssaken. Dette vitnet bør ikke tillates fordi det ikke er oppgitt noen god grunn," skriver Mesereau til retten.

Avgjøres i dag

Dette er prosesskriftet fra distriktsadvokat Tom Sneddon. Foto: Faksimile av rettsdokument

Chacon hevder at han så Jackson kysse og utføre oralsex på gutten som i 1994 mottok nesten 20 millioner dollar fra Jackson i et sivlit søksmål. Også Chacon var blant de ansatte som tapte et søksmål mot Jackson i 1997.

I prosesskriftet fra aktoratet står det også at Abdool observerte Jackson og gutten i et boblebad sammen, og at han samme dag fant to bløte håndklær liggende på et av baderommene på Neverland.

Dette fortalte også Abdool til en storjury i 1994. Storjuryen kom den gangen frem til at det ikke var gode nok bevis mot Jackson til å kjøre en rettssak. Samtidig ble altså Jackson og gutten enige om en pengesum utenfor rettssystemet, og gutten nektet konsekvent å samarbeide med myndighetene etter at avtalen ble inngått. 1994-saken har ikke vært et tema for myndighetene før den ble tatt opp igjen i 2005-rettssaken mot Jackson.

Det er ventet at dommer Rodney Melville bestemmer om Abdool får lov til å vitne i løpet av en høring i retten i kveld norsk tid.

Les også

 1. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

  (VG Nett) Michael Jacksons forsvarer avsluttet i går det som ikke kan oppsummeres som noe annet enn et skandalevitne for…
 2. Kranglet i retten

  NEW YORK (VG) Etter bare få minutter i vitneboksen i går sprakk det helt for moren til 15-åringen som hevder han er…
 3. Skråsikker på at han blir frikjent: Planlegger gigantisk triumf-turné

  NEW YORK (VG) Michael Jackson (46) føler seg så sikker på at han vil bli frikjent, at han planlegger en…
 4. - Michael Jackson lurte verden

  (VG Nett) - Michael Jackson bryr seg ikke om barn. Det eneste han bryr seg om, er hva han kan gjøre med barn, sa moren…

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Jackson-seier i retten

 2. Edward Moss gjenskaper tidenes kjendisrettssak: Han skal spille Michael Jackson i et halvt år

 3. Culkin hjelper Jackson

 4. - Så Jackson ha oralsex med gutt

 5. Michael Jackson-rettssaken: Larry King får ikke vitne

Fra andre aviser

 1. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten
 2. Flere anklager om misbruk

  Fædrelandsvennen
 3. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten
 4. - Så at Jacko hadde munnsex med gutt

  Fædrelandsvennen
 5. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 6. Jacksons livvakt i vitneboksen

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no