Erlend Bratland: - Jeg ble litt shaky

Erlend Bratland brant seg på hånden under generalprøven i Oslo Spektrum lørdag. Etter å ha vært i tvil en kort stund har han likevel bestemt seg for å fullføre konkurransen.

– Jeg ble litt shaky - det var ekkelt fordi det var ganske nær ansiktet, sier Bratland til VG.

Det var en feil med en pyromaskin som skal ha vært årsaken til hendelsen. Bratland forteller at pyromaskinen ikke gikk av under det første forsøket, men at den gjorde det på andre forsøk. Men da Bratland var på vei ut, gikk maskinen av en gang til, uten at den skulle.

– Det var superubehagelig ikke å føle seg trygg, men nå har jeg fått garanti for at alt går bra senere i kveld, forteller Erlend Bratland og viser frem hånden.

– Alt går bra, ingen åpne sår eller noe sånt. Nå har jeg fått Aloe Vera og støttebandasje, så jeg er klar, forsikrer Erlend Bratland, og legger smilende til at han roet seg etter hendelsen med «et lite glass rødvin».

Hans manager Erland Bakke opplyste til VG tidligere på ettermiddagen at Bratland muligens måtte trekke seg fra finalen på grunn av skaden. Artisten får legehjelp på stedet.

– Flammene slo rett opp da han gikk gjennom flammene. Det er som en flammekaster, som da spyler flammer på deg. Det gikk veldig galt. Han har brent seg, så får vi se om han må trekke seg eller om han klarer å gjennomføre, sa Bakke til VG.

Mindre enn en time etter ulykken er avgjørelsen tatt. Artisten kommer til å delta.

– Jeg elsker MGP og vil prøvd å være med i finalen selv om jeg mistet hele hånden, sier Bratland til VG.

Manageren sier Bratland har veldig vondt i hånden, og nå er ekstremt nervøs før sendingen, men sier også at NRK har gjort en god jobb med å forsikre om at dette ikke vil skje på nytt.

– Bratland smiler og er glad og gleder seg til kvelden. Vi hadde en uheldig hendelse i forbindelse med prøvene, men ingen dramatikk, sier MGP-general Stig Karlsen til VG.

Generalprøven står for femti prosent av stemmene i konkurransen. Fagjuryen vurderer kun på bakgrunn av generalprøven, mens folket gir sine stemmer basert på TV-sendingen senere lørdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder