Trosset været

Sissel sang for 40 000

MUSIKK

BERGEN (VG) I vind fra sør, fem iskalde plussgrader og piskende regn gjorde Sissel sin første konsert etter at hun ga ut sin plate «All Good Things».

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:21

Sissel var stjernen i et heller spinkelt avslutningsshow i anledning av at Bergen er ute av sitt år som europeisk kulturby.

Mens åpningskonserten 17. februar hadde et budsjett på 2,6 millioner og brukte nesten tre millioner, var det mer distriktsavisdimensjoner på gårsdagens folkemøte:

800 000 kroner var budsjettet, inkludert storskjerm, kranbiler til høyttalere og rakettoppskyting. Og da var opplegget bakt inn i Bergens Tidendes årvisse juletretenning.

Trass i øsende regn og sur vind, trakk arrangementet bergensere i slike mengder at det skapte trafikkaos og parkeringspanikk i sentrum.

Tilskuertallet anslås til mellom 40 000 og 50 000 mennesker - muligens mer. De ble varmet opp nokså nødtørftig av Bergen Brandkorps som spilte julesanger, sammen med BT-koret. Deretter kom Jentekoret fra Høgskolen i Bergen sammen med allestedsnærværende Atle Halstensen og spilte mer julesanger.

Lokalt kompband

Så ankom da Sissel - med allværsrufsehåret sitt, i en fotsid kjolekreasjon i offwhite ull og frynser, designet av bergenske Anne Lise Tollefsen. Under hadde hun chiffon-kjole og - frekt nok - cowboybukser og svært høyhælte boots.

Hennes manager Arne Svare i konsertbyrået Stageway hadde tryllet fram syv lokale strykere i tillegg til et solid lokalt kompband, som ikke gjorde skam på vår internasjonale stjerne. Fra platen sang hun den litt orientalske «Waitless», deretter «Better Off Alone».

Arrangementets hovedelement var det fem minutter lange sakrale bestillingsverket «Carmen Gratulatorium», komponert av Bugge Wesseltoft over middelalderverket av samme navn.

Sissel avsluttet det hele med den litt irskklingende «One Day» - som minner mest av alt om slageren fra filmen «Titanic».