VINNERE: Green Day stakk av med kveldens første pris. Prisen for beste album med «American Idiot» Foto: AFP

Madonna åpnet showet

(VG Nett) MTV Europe Music Awards ble åpnet med en forrykende opptreden av Madonna.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

LES: Her er vinnerne

MADONNA: Madonna dukket opp i en discokule før hun fremførte sin nye singel «Hung Up» under åpningen av MTV Europe Music Awards. Foto: AP

I sin grå dress og slips og med sine store karakteristiske svarte bart gikk han ut på scenen, først litt sjenert, men så over i hoppende dans til hip-hop-rytmer. Det hele til vill jubel fra publikum.

Det tok ikke lang før Borat følte seg hjemme.

- Den sangeren før meg, hvem var han? spurte han og sa at det var tøft av MTV å presentere en transvestitt.

BILDER: Fra den blå løperen- Jeg er fra verdens beste nasjon, ja korrekt, Kazakstan, sa Borat før han sang en sang om barnas fremtid med dansende pysjamas-barn rundt seg.

FIKK PRIS: Apl.de.Ap., Will.I.Am, Fergie og Taboo i Black Eyed Peas tok med seg prisen for beste pop. Foto: Reuters

- Vi har vært et band lenge, og vi takker så mye for denne prisen, sa de stolte.

Den andre prisen, prisen for beste pop, gikk til gruppen Black Eyed Peas.

SUGARBABES Foto: EPA

Coldplay fremførte en låt, selv om Borat presenterte bandet som Green Day, før Snoop Dog mottok prisen for best Hip-Hop.

Showet ble allerede fra de første minuttene preget av Sovjetisk kultur og Borat måtte sende ut sine kazakstanske dansere selv om han sa de hadde syv minutter igjen.

NELLY FURTADO Foto: EPA

- Forbered dere på masturbasjon for snart kommer de syngende prostituerte i Pussycat Dolls, sa Borat før jentene fremførte låten «Don't Cha» som denn uken ligger på førsteplass på VG-lista.
To priser til Green Day
Den portugisiske fotballspilleren Luis Figo delte ut prisen for beste rock, og nok en gang var det Green Day som vant. De feiret prisen med å synge Olé, Olé, Olé i kor med publikum.

Og i Lisboa er det skikkelig liv i publikum.

Det er utrolig, dette er alltid et bra show. Det ser ut som det er liv i publikum og at de virkelig vil bli underholdt, sa Anastacia til MTV rett før utdelingen kom i gang

Jared Leto

Den amerikanske hip hop-artisten Akon fremførte Bananza (Belly Dancer) før Jared Leto inntok scenen og fikk publikum til å bue for George W. Bush.

Men Leto hadde en mer konkret oppgave også. Han delte ut prisen for beste alternative artist til System Of a Down.

SHAKIRA fikk prisen for beste kvinnelige artist. Foto: AFP

Når det virkelig var Green Day sin tur til å opptre presenterte Borat dem som Coldplay. Kazakstaneren har tydeligvis mikset de to bandene..

Shaggy og Nelly Furtado fikk æren av å presentere vinneren i kategorien beste video. Det er den eneste kategorien hvor publikum ikke har avgjort, men MTV selv.

Prisen for best video gikk til The Chemical Brothers for Believe.

Beste kvinnelige artist

POPSTJERNEN: Robbie Williams. Foto: AFP

- Jeg kan ikke tro det. Jeg hadde ikke ventet dette i det hele tatt, derfor har jeg heller ingen tale, sa den populære spansktalende sangerinnen før hun avsluttet med å hilse publikummet på spansk.

Etter at Shakira var gått av scenen dukket Robbie Williams opp med ny sveis for anledningen. Han fremførte låten «tripping», som ligger på sjetteplass på denne ukas VG-liste.

Geldof

The Chemical Brothers tok prisen for beste video. Foto: AP

- Denne prisen går til deg Bob Geldof. Du gjør meg gal, din d.., men du fortjener denne prisen, sa Madonna.

Geldof kom selv og mottok prisen til vill jubel og trampeklapp fra publikum. Han sa at prisen betyr mye og at han er veldig stolt over de over 20 årene med arbeid han har gjort for rettferdighet.

Black Eyed Peas, som tidligere på kvelden tok hjem prisen for beste pop, fremførte en låt før de russiske jentene i Tatu kom for å dele ut prisen for beste mannlige artist.

Beste mannlige

Den gikk til Robbie Williams, som ikke nølte med å dedikere den til moren sin.

De meksikanske skuespillerne Diego Luna, kjent fra Dirty Dancing2, og Gael Garcia Bernal, kjent fra Motorsykkeldagbøkene, delte ut prisen for beste nykommer til britiske James Blunt.

Beste låt
Prisen for beste låt gikk til Coldplay for hiten «Speed of Sound» som de spilte for et fullsatt Oslo Spektrum for bare tre dager siden.

Shakira sang og danset før prisen for beste portugisiske gruppe ble delt ut til «The Gift».

Brittany Murphy delte ut prisen for beste gruppe der Coldplay kjempet mot Green Day, Gorillaz, U2 og The Black Eyed Peas. Prisen gikk til tegneseriebandet Gorillaz.

Borat avsluttet med å slenge et kyss til alle sammen og overbevise dem om at han liker sex, før han ble hengende over publikum i et mislykket forsøk på å komme seg fortest mulig tilbake til Kazakstan - luftveien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder